Primul donator de plasmă umană hiperimună din Argeş, un electrician vindecat de COVID-19, a făcut a doua donare

Primul donator de plasmă umană hiperimună din Argeş, un electrician vindecat de COVID-19, a făcut a doua donare

Bărbatul este la a doua donare

Primul donator de plasmă umană din judeţul Argeş a revenit la Centrul de Transfuzie Sanguină din Piteşti pentru încă o donare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre Florin Popa, un electrician, din Piteşti, fost pacient COVID-19, care a înţeles importanţa gestului său şi a răspuns  marţi, pentru a doua oară, solicitărilor autorităţilor.

Plasma recoltată va fi folosită la tratarea bolnavilor de COVID.  

Aparatul de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Piteşti  a fost pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, pentru un an, în urma unui protocol încheiat pe 15 aprilie între DSP Argeş şi firma furnizoare.

Aparatul de plasmafereză poate ajuta la vindecarea pacienţilor COVID, prin tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenţi. 

Până în prezent, la Centrul de Transfuzie Sanguină Piteşti s-a recoltat plasmă umană de la cinci donatori, prin plasm afereză (un bărbat din Piteşti, de 47 de ani, o femeie de 39 de ani, din Piteşti, asistentă, un bărbat de 43 ani din Piteşti, poliţist, care va veni din nou să doneze, un jandarm de 33 de ani din Piteşti şi o femeie de 45 de ani din Piteşti). 

În plus, de la patru donatori s-a recoltat sânge, din care s-a extras apoi plasmă umană. Dintre pacienţii vindecaţi de COVID din Argeş, 27 nu se încadrează pentru donare, având peste 60 de ani sau boli cronice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările