Piteşti: Soţia şi copiii fotbalistului Sandu Neagu locuiesc într-o cameră de hotel

Piteşti: Soţia şi copiii fotbalistului Sandu Neagu locuiesc într-o cameră de hotel

Familia legendei Sandu Neagu trăieşte de pe o zi pe alta

Cristina Neagu şi cei doi copii ai săi, Ingrid şi Roberto, locuiesc într-o cameră de hotel de la Muntenia, neavând unde să stea. După moartea lui Sandu Neagu, familia rămasă în urma lui trece printr-o adevărată tragedie. Promisiuni de ajutor au fost destule, dar niciuna concretizată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Singurele lucruri rămase de la sandu Neagu sunt câteva tricouri, drapelul rapidului şi câteva poze de care cei mici sunt foarte ataşaţi. Şi le-au aşezat la loc de cinste în camera de hotel unde sunt lăsaţi să stea din bunăvoinţa lui Ţil Popescu de la Câmpulung şi a lui Nicolae Ivănescu, acţionarul majoritar de la Muntenia. „Stăm în această cameră de hotel de la sfîrşitul lunii iunie. Ne-a ajutat să venim aici domnul Ţil Popescu, unul dintre acţionarii acestui hotel, şi a domnului Ivănescu. ", spune Cristina Neagu. În acest moment, cei trei membri ai familiei Neagu trăiesc dintr-o pensie de urmaş şi alocaţiile celor mici, însumând puţin peste 1100 de lei.

Casă de nelocuit la Poiana Lacului

Ghinioanele au urmărit familia Neagu, mai întâi Sandu Neagu fiind nevoit să-şi vândă garsoniera. S-au mutat în casa părinţilor soţiei, iar într-o zi cămătarii au dat buzna şi le-au luat şi această locuinţă, din cauza unor împrumuturi făcute de mama Cristinei Neagu. De atunci, urmaşii lui sandu Neagu trăiesc pe drumuri. Mircea Lucescu le-a cumpărat o casă la Poiana Lacului, fără să o vadă însă sau să ştie cât este de veche. „Înainte, am stat într-o încăpere aflată sub tribuna oficială a Stadionului Giuleşti, dar, cînd a fost ziua Rapidului, şefii clubului ne-au spus că ar fi bine să ne mutăm în casa de la Poiana Lacului, pe care ne-a cumpărat-o Mircea Lucescu. Casa este foarte veche şi are pereţii crăpaţi. Şi soba este la fel. Dacă nu vom face reparaţiile, iarna nu putem sta acolo. Când am făcut curăţenie, într-o cameră am găsit o pisică moartă, iar în cealaltă, un câine mort. În plus, o parte din geamuri erau sparte şi nu am avut bani să le schimbăm", ne-a spus Cristina Neagu, văduva legendei din Giuleşti.

Roberto l-a moştenit pe tatăl său

Cei doi copiii ai Cristinei şi a lui Sandu Neagu, Ingrid, de opt ani, şi Roberto, de 6 ani, duc dorul tatălui, cândva o legendă a fotbalului românesc. Ingrid este ceva mai închisă şi mai reţinută, dar fratelei ei mai mic, Roberto este extrem de comunicativ. Ea iubieşte desenul, engleza şi matematica, este în clasa întâi la Şcoala 3 din Piteşti, iar Roberto va sta acasă anul acesta. „Roberto şi.a rupt mâna de curând şi nu mi l-au primit la grădiniţă, iar apoi nu am mai găsit locuri. Va merge de la anul la şcoală", spune Cristina, mama celor doi. Roberto  a moştenit dibăcia tatălui său cu mingea de fotbal.  „Pot să fac şi o sută de duble fără nici o problemă!", se laudă zâbind cel mic, în camera de hotel. „Am vrut să îl dau la grădiniţă, dar nu am mai găsit locuri. Era bine să fi stat şi el cu alţi copii, pentru a se obişnui cu colectivul, pentru a-i fi mai uşor la şcoală, dar nu s-a putut. Învăţa şi el lucruri noi şi se obişnuia cu atmosfera", susţine doamna Neagu.

„A trecut tati pe lângă mine"

Roberto poartă o amintire vie tatălui său. Adoră pozele lui şi spune mereu „Ştiu că tati e tot cu noi, din Cer, deşi noi nu-l vedem. Eu îl simt câteodată. Aseară, mergeam pe stradă şi parcă m-a atins ceva pe mână. Sigur era el", spune Roberto. „Îmi place să-i fac poze lui tati, să fac poze după pozele lui", spune mezinul familiei privind imaginea tatălui într-o fotografie prinsă la oglinda din camera de hotel.

Legenda Sandu Neagu

Sandu Neagu (născut pe 19 iulie 1948) a făcut parte din echipa Rapidului care a câştigat primul titlu (sezonul 1966/1967). Are în palmares şi două Cupe ale României şi a jucat în toată cariera doar pentru această echipă. În 286 de meciuri a marcat 110 goluri, iar la Campionatul Mondial de Fotbal Mexico '70, Sandu Neagu a realizat o partidă de vis în meciul contra Cehoslovaciei. Tânărul rapidist pe atunci a înscris un gol, apoi a obţinut un penalty, iar România a învins cu 2-1. Este cunoscut iubitorilor sportului rege drept ,,Eroul de la Guadalajara". În total, a marcat 17 goluri pentru echipa naţională de fotbal a României.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: