Piteşti: Calvar pentru 14 posturi titularizabile

Candidaţii cu note peste 7 de la concursul de titularizare au aşteptat membrii comisiei din partea Inspetoratului Şcolar mai bine de o oră şi jumătate. Deşi această şedinţă a fost programată să înceapă la ora 10.00 în această dimineaţă, ea a început după ora 11.30, când inspetcorul general, Gabriel Bratu, a sosit în sală şi a început abrupt şedinţa. Nu şi-a cerut scuze pentru întârziere şi nici nu s-a justificat î

Ştiri pe aceeaşi temă

La şedinţa publică de azi au venit atât profesori care concurau pentru posturile titularizabile, cât şi cei care au vrut să vadă când se vor împărţi posturile de suplinire.

Căldură mare şi haos pe măsură

. „Aşteptăm de o oră şi jumătate această şedinţă, e cald în sală, e sufocant, mai bine stăm pe afară,", spune Adriana, unul dintrerpofesorii veniţi să-şi încerce norocul la această şedinţă publică. „Eu sper să obţin acelaşi post de anul trecut, pe continuitate. Am luat 7,35 la examen şi sunt educator de aptru ani la Cotmeana", spune Loredana Iancu, de 40 de ani. Mulţi dintre cei peste 100 de profsori veniţi azi la şedinţă s-au prezentat pentru a vedea exact când se va decide ocuparea posturilor de suplinitor. „Sper la o continuitate pe educaţie fizică, la Şuici. Anul acesta nu am fost al concurs pentru că, efectiv, nu aveam pe ce să mă bat aşa ă voi cocnura cu nota de anul trecut", spune Augustin, profesor de şase ani.

Unora li s-apărut uşor

Ina Dădîrlan a dat cocnurs pentru prima dată, sperând să obţină un post la istorie,dintre cele pentru suplinitori. Titularizabile nue xistau. A luat nota 8 la examen se plâng de dificultatea examenului. „Eu îmi doresc să devin arheolog, dar pentru că nu există posturi în alte instituţii, am încercat să devin profesor. Poate, dacă obţin acum un post în oraş sau pe lângă vreun oraş, voi rămâne 2 ani să-mi dau deifiniivatul. Concursul nu mi s-a păsut foarte greu. Cine a vrut să înveţe a învăţat şi noi chiar am făcut ceea ce trebuia la facultate", spune Ina.

De 20 de ani dă examen de titularizare

Alţii sunt profund dezamăgiţi de acest sistem, mai ales de felul încare merge învăţământul în ultimii 20 de ani. Anul acesta, Petru, de 65 de ani, din Piteşti, maistru instructor pe auto, a decis să se pensioneze pentru că s-a săyurat de sistem. A venit la şedinţă pentru fiul lui care va încerca să obţină un post de suplinitor pe aceiaşi disciplnă. „Eu m-am pensionat anul ăsta. De 20 de ani nu s-a mai scos nici măcar un post titulşarizabil. Dacă se scotea la concurs, învăţam de rupem cartea, dar aşa...De 20 de ani dau concurs an de an. Nu mai merită, dar sper să-i meargă mai bine fiului meu", spune Poetru, acre anul trecut a predat la Costeşti.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările