UPDATE: În Argeş, prezenţa la vot după prima zi a referendumului este sub media pe ţară

UPDATE: În Argeş, prezenţa la vot după prima zi a referendumului este sub media pe ţară

Foto arhivă Adevărul

În Argeş, 532.546 de alegători înscrişi în listele electorale permanente sunt aşteptaţi să voteze în cele două zile ale referendumului. La nivel de judeţ au fost organizate 520 de secţii de vot. În prima zi, la inchiderea urnelor, prezenţa la vot la nivelul judeţului Argeş a fost de 4,74%. La nivel naţional, prezenţa a fost de 5,72%.


UPDATE Duminică

În a doua zi a referendumului, secţiile de vot s-au deschis, ca şi sâmbătă, la ora 7.00.

UPDATE ora 21

La inchiderea urnelor, prezenţa la vot la nivelul judeţului Argeş a fost de 4,74%. La nivel naţional, prezenţa a fost de 5,72%.

UPDATE ora 19

La ora 19.00, conform datelor primite de la Biroul Electoral Central, prezenţa la vot este, la nivelul judeţului Argeş de 4,30%. La nivel naţional, prezenţa este de 5,15%.

UPDATE ora 16

Conform datelor primite de la Biroul Electoral Central, prezenţa la vot la nivelul judeţului Argeş a fost la ora 16.00 de 3,21%. La nivel naţional, prezenţa la aceeaşi oră a fost de 3,78%.

UPDATE ora 13:  Interes scăzut în Argeş

La ora 13.00, conform datelor primite de la Biroul Electoral Central, prezenţa la vot este, la nivelul judeţului Argeş de 2,16%. La nivel naţional, prezenţa este de 2,54%.

UPDATE: În Argeş, ca în toată ţara, secţiile de vot s-au deschis la ora 7.00.

Potrivit prevederilor O.U.G. nr.86/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi pentru unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei, alegătorii sunt chemaţi să îşi exprime opţiunea prin vot în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, după cum urmează:
- în ziua de sâmbătă, 6 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00;
- în ziua de duminică, 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00.

"Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş, alături de celelalte structuri judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne, veghează la desfăşurarea fără incidente a acestui proces electoral aplicând toate măsurile specifice.
Primarii au asigurat şi dotat sediile secţiilor de vot cu cabine şi urne. Materialele consumabile necesare desfăşurării activităţii birourilor electorale ale secţiilor de votare au fost puse la dispoziţie de către Instituţia Prefectului. În total, la nivelul judeţului, sunt organizate 520 de secţii de vot.
Pentru cei 532.546 de alegători înscrişi în listele electorale permanente din Argeş au fost tipărite buletine de vot şi o rezervă de 10%. (...)
De asemenea, este asigurată componenţa fiecărui birou electoral de secţie de votare, care este compus dintr-un preşedinte şi şase delegaţi ai partidelor politice parlamentare şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. 

Paza sediilor secţiilor de vot, inclusiv a transportului buletinelor şi al celorlalte materiale de la secţii către Biroul Electoral Judeţean sunt realizate de efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti Craiova", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş. 

Biroul Electoral Judeţean Argeş oferă toate informaţiile referitoare la desfăşurarea referendumului. Eventuale incidente şi sesizări pot fi comunicate la numerele de telefon 0248/210998, fax 0248/210997 (Biroul Electoral Judeţean). Pentru situaţii de urgenţă se poate apela numărul unic 112.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: