Pe Transfăgărăşan încă e iarnă. Imagini spectaculoase

Pe Transfăgărăşan
încă e iarnă. Imagini spectaculoase

Transfăgărăşanul va fi deschis pe 1 iulie FOTO: Salvamont Argeş

De mai bine de o săptămână, pe Transfăgărăşan ninge zilnic, zăpada depăşind pe mai multe porţiuni şi o jumătate de metru. Iar angajaţii de la Salvamont Argeş au surprins mai multe imagini spectaculoase la Cota 2000.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată ce au scris angajaţii de la refugiul Salvamont Argeş aflat la Cota 2000 pe Transfăgărăşan: „La noi, în Făgăraş, este încă iarnă. În ultimele două zile a nins vreo 30 de centimetri. Traseele sunt şi rămîn închise. Pe Transfăgăraşan se lucrează la deszăpezire, deocamdată nu este deschis”.

Aşa cum au anunţat autorităţile, Transfăgărăşanul va fi deschis de la 1 iulie.

În urmă cu doi ani, cinci operatori de turism din judetul Arges care detin firme în zona Transfăgărăşan, au chemat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cerând modificarea regulamentului de funcţionare a DN 7C – Transfăgărăşan ce permite ca porţiunea de maximă frumuseţe a drumului să rămână după iarnă închisă, inclusiv în luna iunie a fiecărui an. Procesul a început la Tribunalul Argeş şi a ajuns între timp la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, următorul termen stabilit fiind în primăvara lui 2021.

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din România şi descris de cei de la Top Gear cel mai frumos drum din lume, Transfăgărăşanul este închis timp de 8 luni pe an pe o porţiune de 27 de kilometri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: