Pană de curent electric în secţia COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Ce s-a întâmplat cu bolnavii conectaţi la aparate

Pană de curent electric în secţia COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Ce s-a întâmplat cu bolnavii conectaţi la aparate

FOTO: SJU Piteşti

Joi după-amiază Secţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti în care sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2 a rămas fără curent electric.

 
În jurul orei 13:40, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice în cadrul Secţiei PNF COVID, acolo unde sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2. 
 

A fost apelat Serviciul de Ambulanţă

 
Cadrele medicale au acţionat imediat. Având în vedere că în Secţie erau internaţi 30 de pacienţi, cei mai mulţi conectaţi la concentratoare de oxigen, pentru a evita punerea vieţilor acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanţă Argeş, solicitându-se sprijin de urgenţă. 
 
"Aceştia, comunicându-ne că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112,  la ora 13:43, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea. Coordonatorul Secţiei, dr. Muntean-Petru Emil, a anunţat conducerea unităţii, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situaţia reprezentanţilor din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Piteşti. Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienţii cu necesar mare de oxigen au fost conectaţi la tuburile existente în Secţie", precizează purtătorul de cuvânt al spitalului, Cristina Cazacu.
 

"Nu s-a produs din cauza instalaţiei electrice a SJUP"

 
Reprezentanţii ISU Argeş, care au ajuns la faţa locului, rapid, au decis montarea în curtea Sptalului Judeţean 2 a unui generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică. 
 
"Precizăm că această avarie a fost una zonală şi NU s-a produs din cauza instalaţiei electrice a SJUP. 
Menţionăm, de asemenea, că instalaţia electrică a Secţiei PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli", mai precizează purtătorul de cuvânt al spitalului,  Cristina Cazacu.
 
Starea de sănătate a persoanelor internate în această secţie nu a fost afectată de incident, potrivit reprezentantei spitalului.
 
"Mulţumim personalului care a acţionat eficient, conform reglementărilor în vigoare, evitându-se astfel producerea unei tragedii. Mulţumim reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, pentru promptitudinea cu care au acţionat", mai spune Cristina Cazacu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările