Intervenţie chirurgicală în premieră la Spitalul Judeţean Piteşti. Două paciente şi-au recăpătat auzul
0Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a mai bifat o performanţă medicală. Două paciente cu leziuni distructive la nivelul timpanului şi-au recăpătat auzul după intervenţii chirurgicale complexe, care n-au mai fost niciodată efectuate în unitate.
Este vorba despre o intervenţie chirurgicală realizată de medicii din cadrul Secţiei ORL a instituţiein - o premieră la nivelul judeţului Argeşt efectuată la finele săptămânii trecute.
"Două paciente şi-au recăpătat auzul datorită medicilor
din cadrul Secţiei ORL", precizează Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al SJUPiteşti.
Intervenţia a vizat o pacientă (si ulterior o alta) diagnosticată cu o leziune distructivă a bazei craniului - colesteatom - care poate eroda şi distruge structurile importante din osul temporal. Potenţialul său de a determina complicaţii ale sistemului nervos central (abcese cerebrale, meningită) îl caracterizează drept o leziune cu potenţial de a provoca complicaţii redutabile, dacă nu este recunoscut şi se intervine la timp.
" Medicii Secţiei ORL, având sprijinul colegilor anestezişti, au rezolvat o problemă medicală a urechii, care putea să aibă complicaţii dintre cele mai grave, în cazul în care nu se intervenea la timp. Operaţia a decurs bine, pacienta fiind deja externată", precizează Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al SJUPiteşti.
La scurt timp echipa mixtă a intervenit chirurgical pentru o altă pacientă, cu aceeaşi afecţiune, colesteatom, o problemă cronică, un fel de carie a urechii care distruge timpanul, ducând, în timp, la pierderea auzului.
"Au fost refăcute funcţiile auditive"
Ca şi în cazul primei paciente şi cea de-a doua a avut o evoluţie favorabilă, fără complicaţii postoperator, urmând să meargă la domiciliu, curând.
"Cele două paciente, în vârstă de 68, respectiv 51 de ani, au avut încredere în specialiştii noştri şi nu au greşit. Fiecare intervenţie a durat aproximativ 3 ore şi jumătate, rezultatele fiind cele scontate.
Felicitări întregii echipe medicale, dar şi conducerii instituţiei, pentru preocuparea permanentă cu privire la dotarea cu aparatură de ultimă generaţie a secţilor şi, implicit, îmbunătăţirea serviciilor medicale fără de care aceste intervenţii complexe, cu grad mare de dificultate, prin care au fost refăcute funcţiile auditive, nu erau posibile, în condiţii de maximă siguranţă şi la standarde europene!", precizează un comunicat de presă al Spitalului.
Vă recomandăm să citiţi şi: