Dr. Adrian Ciocănea, medic ATI: „Foarte mulţi pacienţi cu COVID-19 iau tratament din auzite“

Dr. Adrian Ciocănea, medic ATI: „Foarte mulţi pacienţi cu
COVID-19 iau tratament din auzite“

Medicul Adrian Ciocănea are o experienţă de peste două decenii pe ATI FOTO: Denis Grigorescu

Medicul Adrian Ciocănea, şeful secţiei ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni, trage un semnal de alarmă legat de faptul că foarte mulţi români infectaţi cu SARS-CoV-2 iau tratamente necorespunzătoare acasă, fără ca acestea să fie prescrise de medici.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Foarte mulţi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 iau tratament din auzite. Oamenii nu înţeleg despre ce este vorba în povestea asta… Şi mai este o problemă: oamenii sunt neîncrezători în sistem şi vin târziu la spital. În fiecare val boala a fost altfel, iar acum are o contagiozitate înfiorătoare”, a declarat pentru „Adevărul” doctorul Adrian Ciocănea, şeful secţiei ATI din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni.

Medicul Adrian Ciocănea atrage atenţia şi asupra simptomelor înşelătoare ale virusului SARS-CoV-2. 

„Boala în primele şapte zile pare o gripă banală. Însă din păcate nu este deloc aşa. Mulţi pacienţi obosesc foarte repede, deşi aparent li se pare că sunt bine. Însă apare o mare problemă cu oxigenarea. Mulţi pacienţi infectaţi ajung la spital cu o saturaţie doar între 40 şi 60, ceea ce nu este deloc bine”, precizează doctorul Adrian Ciocănea.

În doar o lună de la redeschiderea secţiei ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni, secţie unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19 în formă gravă, dintre cele 63 de persoane internate acolo s-au stins din viaţă 22, adică mai bine de o treime. Medic specialist terapie intensivă, Adrian Ciocănea are o experienţă în domeniu de peste două decenii, fiind unul dintre cei mai apreciaţi doctori pe ATI.

Vă mai recomandăm şi:

Adrian Ciocănea, medic ATI: „Orice gripă în ziua de azi este COVID-19 până la proba contrarie”

Doctorul Adrian Ciocănea ocupă locul patru în topul celor mai apreciaţi medici din Piteşti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările