Cum poţi obţine acasă o soluţie eficientă de masaj contra celulitei: uleiul de ardei iute

Cum poţi obţine acasă o soluţie eficientă de masaj contra celulitei: uleiul de ardei iute

Sursă foto: Gradina Acasa.ro

Se ştie că ardeiul iute este apreciat nu doar în bucătărie, ci şi în medicina naturistă. Capsaicina, substanţa responsabilă de gustul specific al ardeiului iute, este utilizată în fitoterapie pentru reducerea durerii, pentru beneficiile cardiovasculare, pentru drenarea pasajelor nazale congestionate şi chiar pentru prevenirea cancerului. Aceeaşi substanţă are beneficii şi pentru frumuseţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avantajele în plan esteric ale consumului de ardei iute nu sunt de ignorat. În primul rând, trebuie reţinut că stimuleză digestia, un aspect important - dacă vrem să mai dăm jos câteva kilograme.
 
„Utilizat în alimentaţie, ardeiul iute reduce greutatea corporală prin mărirea consumului de energie şi diminuarea poftei de mâncare. Beta-carotenul din ardeiul iute este transformat în organism în vitamina A, care este esenţială pentru sănătatea ţesuturilor epiteliale, inclusiv cele care căptuşesc toate cavitatile corpului”, explică specialistul în fitoterapie Elena Badea.
 
Uleiul de masaj, o soluţie obţinută prin macerare
 
Datorită calităţilor antioxidante ale beta-carotenului, ardeiul iute ajută şi la prevenirea daunelor radicalilor liberi.
 
În uz extern, ardeiul iute este util pentru combaterea celulitei. 
 
„Că să obţinem uleiul de ardei iute, punem într-un borcan un sfert de pahar de ardei iute tocat foarte fin şi un pahar de ulei de măsline. Închidem borcanul ermetic şi lasăm conţinutul la macerat vreme de 14 zile, după care filtrăm şi  tragem conţinutul într-o sticlă închisă la culoare. Uleiul astfel obţinut se foloseşte ca soluţie de masaj contra celulitei”, mai spune specialistul în fitoterapie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările