Consilier local „linşat” de propriul partid pentru că a îndrăznit să critice liderii organizaţiei judeţene

Consilier local „linşat” de propriul partid pentru că a îndrăznit să critice liderii organizaţiei judeţene

Mihai Coteţ. Foto Facebook Mihai Coteţ

Într-un comunicat de presă, PNL Argeş anunţă că se disociază de ieşirile publice ale unuia dintre membrii săi, Mihai Coteţ, pe care-l acuză de „afirmaţii publice radicale şi instigatoare”, după ce acesta a criticat conducerea partidului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Omul de afaceri liberal Mihai Coteţ, unul dintre cei mai activi consilieri locali piteşteni, cel care şi-a donat primele venituri din CL Piteşti unei familii nevoiaşe şi care a anunţat că aşa va face pe întreg mandatul său câştigat după alegerile locale din septembrie 2020, e pus la zid de PNL Argeş pentru ieşirile în spaţiul public, după ce a îndrăznit să critice conducerea filialei judeţene pentru rezultatele proaste la alegerile locale şi parlamentare (unde diferenţa faţă de PSD a fost de peste 20%).
 
„Ceea ce se degajă din afirmaţiile sale este refuzul de a accepta că, atunci când se exprimă în spaţiul public în calitate de membru şi în numele PNL, nu o face ca simplă persoană particulară. Dimpotrivă, domnul Mihai Coteţ face parte dintr-o structură politică ierarhică, dintr-un grup ai cărui membri trebuie egal respectaţi în spaţiul public, iar opiniile politice diferite pot fi discutate în contradictoriu în interiorul partidului", precizează PNL Argeş într-un comunicat de presă transmis miercuri. 
 

„Că dacă nu ar fi (atâta ticăloşie), nu s-ar mai povesti...”

Cu doar o zi înainte de comunicatul PNL Argeş, omul de afaceri Mihai Coteţ făcea câteva referiri la perspectiva în care ar putea deveni unul dintre viceprimarii Piteştiului, perspectivă susţinută de unii colegi, dar neagreată de conducerea organizaţiei judeţene. 
 
„Înţeleg că sunt cât se poate de incomod în Consiliul Local şi că unii nu doresc să ajung viceprimar, dar nu am renunţat niciodată să lupt pentru lucrurile în care cred. Am preferat să pierd cu demnitate, decât să câştig într-un mod mizerabil. Dacă rezistenţa va fi în continuare mai mare decât curajul unora de a se alia împotriva imposturii, atunci nu este pierderea mea decât în măsura în care va fi o pierdere a comunităţii. Şi, credeţi-mă, nu mi-e indiferent deloc că Piteştiul va putea ajunge pe mâna unor indivizi fără scrupule!", spunea, marţi, pe Facebook, Mihai Coteţ.
 
În respectiva postare, omul de afaceri spunea că la adresa sa au fost comandate „articole calomnioase şi mincinoase".
  

Ce-i reproşează organizaţia

Lui Mihai Coteţ i se impută că n-ar fi respectat regulamentele PNL. Spre exemplificare, filiala judeţeană a citat, în comunicat, câteva din declaraţiile atribuite lui Mihai Coteţ, declaraţii care, evident, au deranjat conducerea organizaţiei. 
 
„În publicaţia locală „Ancheta” din data de 11.01.2021, pagina 15, apar următoarele consideraţii cu iz acuzator faţă de liderii PNL, formulate de domnul Mihai Coteţ:
-„Trebuie ca cei care au ţinut şi ţin partidul în loc să se dea de-o parte.”
-„Toţi cei care au girat această politică falimentară trebuie să facă un pas înapoi.”
Nu credem că domnul Mihai Coteţ este, deocamdată, pe poziţia ierarhică de a spune cine trebuie să facă un pas înainte şi cine trebuie să facă un pas înapoi
De asemenea, domnul Mihai Coteţ face declaraţii instigatoare:
-„Restructurarea şi demisia sunt singurele soluţii. Dar trebuie să reformăm total, nu formal dacă vrem să deschidem partidul spre comunitate. Altfel, va rămâne captiv, la cheremul câtorva persoane care cred că şi-au luat partid pe persoană fizică.”
-„Cred că sunt suficienţi oameni în partid care să pună umărul la o nouă construcţie”, se arată în comunicat.
 
Prin document, liberalii vexaţi îi transmit lui Mihai Coteţ că dacă vrea o nouă construcţie, „este liber să-şi construiască un partid politic doar al său cu acei oameni dispuşi să pună umărul". 
 
Iată ce se mai arată, printre altele, în comunicat:
 
„PNL nu poate deveni <<o nouă construcţie>> exclusiv după gustul şi viziunea personală a domnului Mihai Coteţ. În ziar apar şi declaraţii mincinoase asumate de domnul Coteţ împotriva oricăror evidenţe: -„Oamenii noi care au muncit în campanie au fost daţi de-o parte.” Fals! Domnul Mihai Coteţ nu a fost dat de-o parte: este vicepreşedinte al PNL Piteşti şi consilier local ales pe listele PNL. Este proaspăt intrat în PNL, platformă politică de tradiţie în România şi poate, prin intermediul acestei platforme, să-i reprezinte, ca ales, pe cetăţenii care l-au votat. Nu credem că este în măsură să ceară: „restructurare şi demisii.”
 
Filiala îl mai acuză pe omul de afaceri de declaraţii menite să atragă şi alte persoane „într-o concepţie pur personală" şi dă alte câteva exemple de afirmaţii ale liberalului. Cel mai tare pare să fi deranjat conducerea organizaţiei faptul că Mihai Coteţ nu s-a sfiit să spună că şi-ar dori să schimbe din temelii PNL. 
 
„Iată ce spune: <<Da îmi doresc conducerea PNL Piteşti. O conducere în care judeţul să nu-şi mai bage nasul…>> Pe scurt, domnul Coteţ vrea să nu existe nicio legătură între organizaţia PNL Piteşti şi filiala PNL Argeş, pe cale de consecinţă între organizaţiile locale din teritoriu şi organizaţia judeţeană, altfel spus dacă s-ar putea să nu mai ştie unele de altele ar fi perfect, iar domnul Mihai Coteţ să fie preşedinte şi să nu-l întrebe nimeni nimic pe linie de comunicare organizaţională, interdepartamentală, politică sau ierarhică" se mai arată în comunicatul în care filiala aminteşte şi care e codul de etică al PNL. 
 
Redacţia Adevărul i-a solicitat, joi dimineaţă, liberalului Mihai Coteţ un punct de vedere cu privire la comunicatul PNL Argeş, însă până la publicarea acestui articol, omul de afaceri nu a transmis niciun răspuns. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările