Comisarul şpăgar de la Protecţia Consumatorului, promovat la achiziţii publice fără să aibă studiile necesare

Comisarul şpăgar de la Protecţia Consumatorului, promovat la achiziţii publice fără să aibă studiile necesare

Comisarul Dumitru Boboc este în arest preventiv pentru luare de mită FOTO: ANPC

Dumitru Boboc, unul dintre cei doi comisari de la OPC Argeş reţinuţi pentru DNA pentru luare de mită, a fost detaşat în perioada iunie 2018-august 2019 la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, răspunzând de achiziţii publice, deşi nu avea studii în domeniu.

Ştiri pe aceeaşi temă

La câteva luni după detaşare, Dumitru Boboc a făcut un curs pe achiziţii plătit din bani publici. Dumitru Boboc a fost adus la ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) exact în perioada în care instituţia a fost condusă de către Marius Pîrvu, adică cel care îi fusese şef la Oltchim Râmnicu Vâlcea până în 2015. 

Membru PSD şi fost consilier judeţean, Marius Pîrvu a condus Oltchim ca manager timp de şase luni, până în aprilie 2014, anterior având mai multe funcţii de conducere în cadrul Oltchim.

După intrarea în insolvenţă a Oltchim, atât Dumitru Boboc, cât şi Marius Pîrvu s-au înscris pe lista creditorilor. Conform tabelului creditorilor întocmit în ianuarie 2015, Boboc Dumitru-Constantin avea de primit 15.699 lei, iar Pîrvu Marius- 11.731 lei.

Numit pe post deşi nu avea niciun fel de competenţe în domeniu

„Din verificarea documentaţiei existente în evidenţa instituţiei, rezultă faptul că domnul comisar Dumitru Constantin Boboc a fost delegat în perioada iunie 2018-august 2019 în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pe funcţia de comisar în cadrul Direcţiei Economice şi Resurse Umane – Compartimentul Achiziţii Publice. La momentul detaşării domnul Boboc Dumitru Constantin nu deţinea o diplomă privind achiziţiile publice. În anul 2018, domnul Boboc Dumitru Constantin a participat la un curs pe domeniul achiziţii publice organizat de SC Expert Business Center, costul fiind în sumă de 750 lei”, ne-a precizat Carmen Cucu, comisar în cadrul ANPC.

În august 2019 Marius Pîrvu a fost schimbat de la conducerea ANPC şi în aceeaşi lună Dumitru Boboc a revenit la OPC Argeş.

Pe 3 iunie a.c., Curtea de Apel Piteşti a respins definitiv cererea comisarilor Dumitru Boboc şi Paul Zamfir de înlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu. Cei doi comisari de la OPC Argeş reţinuţi de procurorii DNA pentru luare de mită în repetate rânduri, cereau printre altele de la comercianţi reduceri la geci şi bormaşini gratis. Dumitru Boboc a cerut de la un comerciant inclusiv reducere la o geacă.

Pe 12 februarie a.c., după un control la o firmă ce vindea haine, comisarul Dumitru Boboc i-a cerut reprezentantului firmei să îi facă o reducere de 250 de lei din preţul unei geci, reducere pe care a şi primit-o, cumpărând geaca la preţul de 500 de lei în loc de 750 lei. În schimbul reducerii, Dumitru Boboc nu a aplicat vreo sancţiune.

Pe 24 martie a.c., comisarii Dumitru Boboc şi Paul Zamfir au mers în control la sediul a două firme. Şi acolo au găsit nereguli, însă pentru a nu îl amenda pe patron l-au chemat la sediul instituţiei pe 26 martie. Numai că acolo a venit o altă persoană ce le-a dat mită celor doi comisari 200 de lei, însă în acte comisarul Dumitru Boboc a scris, ceea ce reprezintă fals intelectual, că a venit un alt reprezentant.

Vă mai recomandăm şi:

DNA, percheziţii la OPC Argeş. Doi comisari au fost chemaţi la audieri 

VIDEO Ce sancţiune a primit angajata Kaufland filmată când întorcea produsele de patiserie din cuptor cu coada măturii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările