Centru medical, cu bani europeni, într-o zonă defavorizată din Muscel. Serviciile de sănătate vor fi gratuite

Centru medical, cu bani europeni, într-o zonă defavorizată din Muscel. Serviciile de sănătate vor fi gratuite

Proiectul prevede construirea mai multor module Foto Facebook Primăria Câmpulung Muscel

Analize medicale şi servicii stomatologice şi psihologice gratuite, într-un viitor centru medical ce va fi ridicat cu bani europeni într-o zonă defavorizată din Câmpulung Muscel. Este vestea bună primită săptămâna aceasta de musceleni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Municipiul Câmpulung Muscel a obţinut, săptămâna aceasta, o finanţare europeană nerambursabilă de 1.280.911 lei pentru realizarea unui centru medico-social pe bani europeni.
 
Este vorba de un alt proiect depus prin Grupul de Acţiune Locală „Realizarea unui centru medico-social integrat în ZUM Pescăreasa”.
 

Analize medicale şi servicii stomatologice şi psihologice gratuite

Proiectul presupune construirea, în zona defavorizată din sudul oraşului (aproape de Liceul Tehnologic Auto, fostul Liceu Minier) a unui ansamblu format din patru module: două pentru cabinete medicale, unul pentru zona de aşteptare, toalete şi unul pentru săli de analize şi recepţie şi pentru cursuri. 
   
„Toate serviciile medicale - stomatologie, psihologie, medicină de familie, analize - vor fi gratuite. La anul e gata”, spune primăriţa Elena Lasconi.
 
Clădirea propriu-zisă, în suprafaţă de 230 mp, va avea alături peste 1.500 mp spaţii verzi şi 100 mp alei, toate fiind prevăzute în proiect. 
 
Ar fi a doua investiţie recentă importantă în sănătate din municipiu, după reabilitarea, în aprilie 2022, a  Policlinicii din Câmpulung, care, anterior, timp de 49 de ani a fost pur şi simplu abandonată, deşi peste 120 de mii de musceleni erau (şi sunt) dependenţi de serviciile medicale de aici. 
 
Partea cea mai frumoasă este că Policlinica a fost transformată într-o instituţie medicală modernă fără a se cheltui niciun ban public. Totul s-a făcut prin atragerea de către Primăria Câmpulung a unor sponsorizări. În plus, au rămas şi bani pentru dotarea cabinetului de recoltare analize cu echipamente moderne, pe lângă dotarea cabinetelor de Pediatrie, total depăşite.
 
Title

Policlinica, înainte şi după modernizare. Foto Facebook Primăria Câmpulung

Finanţare europeană pentru încă un proiect

De amintit că tot în iunie 2022 municipiul Câmpulung a obţinut finanţare europeană şi pentru un alt proiect important: „Construirea infrastructurii de locuire socială pentru persoanele victime ale violenţei în familie”. 
 
Este vorba de 2.850.356 lei din fonduri europene, bani care vor fi folosiţi pentru construirea unui ansamblu de locuit împărţit pe module formate din duplexuri şi unităţi pretabile la compartimentare în funcţie de diferitele nevoi ce ar putea apărea.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările