Ambasadorii construiesc o casă la Oarja

Reprezentanţii diplomatici în România ai mai multor ţări s-au întâlnit pentru a ajuta o familie nevoiaşă. Îndrăzneţi, aceştia au renunţat la costume, au pus mâna pe lopeţi şi pe găleţi şi s-au apucat de treabă în această dimineaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zarvă mare în această dimineaţă în comuna Oarja. Reprezentanţii diplomatici în România ai Statelor Unite, Canada, Italia, Grecia, Franţa, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Polonia, Olanda, dar şi reprezentanţi marcanţi ai vieţii politice româneşti, printre care şi fostul preşedinte Emil Constantinescu s-au întâlnit pe un camp de la marginea comunei. Reuniunea nu a fost prilejuită de vreun summit, ci a avut un scop caritabil.

La ora 10.30 diplomaţii au sosit pe şantier, iar după o scurtă inspecţie în teren, au pus la cale strategia de muncă şi s-au apucat de treabă.  Împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Habitat for Humanity, ambasadorii au renunţat la costume în favoarea salopetelor şi la pantofii de firmă pentru bocanci, s-au echipat cu căşti de protecţie şi au pus mâna pe lopeţi şi pe găleţi şi au început construcţia.  N-a contat că s-au murdărit pentru că scopul a fost unul nobil: construirea unei case pentru o familie defavorizată. Au lăsat deoparte barierele culturale şi lingvistice şi au vorbit toţi aceeaşi limbă, aceea a generozităţii.

“Aici nu construim doar o casă, ci împlinim un vis, realizăm o punte între oameni. Le mulţumim foarte mult celor care vin în sprijinul acestor proiecte şi le mulţumesc tuturor voluntarilor.”, a spus Emil Constantinescu.

Familia beneficiară locuieşte într-o casă improprie

Astăzi a început construirea scheletului casei în care se va muta, peste câteva luni, familia Udrescu. Marian, 29 ani şi soţia sa, Iuliana, au o fetiţă în vârstă de 2 ani, Alexandra, şi în prezent locuiesc într-o casă veche, din pământ, formată dintr-o singură cameră, fără canalizare sau apă curentă, improprie pentru creşterea unui copil.

Temelia era turnată la sosirea diplomaţilor, iar aceştia au ridicat structura din lemn şi pereţii. Pe şantier au fost prezenţi Marian şi mama lui, Nina, pentru a lucra împreună cu voluntarii la ridicarea casei. “Le mulţumim foarte mult tuturor celor care ne-au ajutat să avem casa noastră. Nu visam vreodată că vom avea aşa ceva.”, a spus emoţionat Marian Udrescu. 

„Nici nu ştiu cum aş putea mulţumi celor care oferă, practic, o lucuinţă fiului meu şi familiei lui.”, a spus Nina, mama lui Marian, cu lacrimi în ochi.

Habitat for Humanity România este un ONG care construieşte şi repară case pentru oamenii aflaţi în nevoie. Până acum asociaţia a construit câteva case în comuna Oarja pentru locuitorii de aici.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările