3600 de picaţi vor să dea bacul din nou

Bacul din această vară, care, în Argeş, a înregistrat o promovabilitate de 35% i-a îndemnat pe cei picaţi să-şi mai încerce încă o dată norocul. 3600 dintre cei 4000 de candidaţi care nu au luat examenul s-au înscris la sesiunea din toamnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înscrierile pentru bacul din toamnă s-au încheiat. Dintre cei 4093 de elevi argeşeni respinşi în sesiunea de vară, 3600 au ales să-şi încerce din nou norocul şi cunoştinţele acumulate în anii de liceu, începând cu 22 august, când va debuta proba orală de limba română.

Concursul va ţine până pe 2 septembrie, urmând ca pe 7 septembrie să se afişeze rezultatele finale.

Şi cei 800 de elevi care sunt corigenţi vor putea să se înscrie la această sesiune.

Special pentru ei, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean va organiza o nouă perioadă de înscrieri, în luna august, imediat după ce elevii care au fost mai leneşi în anul de învăţământ care s-a terminat vor reuşi să-şi încheie cu bine situaţia şcolară.

„Ne aşteptăm ca măcar jumătate dintre corigenţi, adică 400, să se înscrie la bacalaureatul din toamnă”, spune Gabriel Bratu, inspector general al IŞJ  Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările