Temperaturile mari au topit serbările de la Piatra Neamţ

Temperaturile mari au topit serbările de la Piatra Neamţ

Piatra Neamţ: Pârtia de pe Cozla a primit certificat de omologare european

În schimb, organizatorii festivalului „Piatra pe zăpadă“ s-au ales ieri cu două satisfacţii: pârtie cu certificat european şi audienţă crescută din partea pietrenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima ediţie a festivalului "Piatra pe zăpadă" (GALERIE FOTO)

Prima zi a serbărilor a început cu temperaturi ridicate care au dat emoţii schiorilor ce s-au aventurat pe pârtie, unde au găsit zăpadă alternată cu pământ. „Zăpada e cam moale şi nu ştiu dacă am curajul să mă dau cu schiurile. Azi mai merge, dar deja de mâine cred că ne luăm adio. Sper ca anul viitor să organizeze festivalul mai devreme“, a spus dezamăgit Cornel Postolache, schior amator.

Dacă în săptămânile trecute pârtia a fost bătucită numai de amatorii sportului alb, în acest weekend numărul curioşilor şi al petrecăreţilor a depăşit aşteptările organizatorilor. „Am auzit că se face festivalul şi că mai vine şi doamna Udrea aici, aşa că am venit şi noi. Vrem să vedem cum e. La cât a fost de cald, era păcat să nu ieşim din casă“, ne-a declarat pietreanca Elena Atudorei.

Planuri de noi pârtii

Deşi pârtia din Piatra Neamţ a fost inaugurată oficial în urmă cu doi ani, abia ieri Elena Udrea, ministrul Turismului, a adus certificatul de omologare după standarde europene, primul de acest gen oferit pentru o pârtie din România. Încurajaţi de aprecieri, edilii locali au promis că vor amenaja în viitor şi o pârtie pentru începători, dar şi una pentru profesionişti, cu un grad de dificultate mai mare decât cel existent acum pe Cozla, considerat a fi pentru pentru avansaţi. Până la conturarea promisiunilor, pietrenii şi-ar dori mai multe grupuri sanitare.

„De la începutul anului am fost de multe ori pe pârtie, dar am cam rămas fără bani. Nu sunt preţuri exorbitante, însă mi-aş dori să mai scadă puţin pentru că nici salariile noastre nu sunt de miniştri. Aş mai vrea să fie amenajate mai multe grupuri sanitare pentru că pe toaleta ecologică e un afiş pe care scrie că e defectă“, spune pietreanca Ramona Macovei. De exemplu, pentru zece ture cu telescaunul, preţul este de 50 lei.

Dacă în ziua de debut a festivalului zăpada a mai rezistat cât de cât pe pârtie, prognoza meteo pentru acest final de săptămână nu este deloc îmbucurătoare pentru cei care au visat la câteva ore de mişcare pe schiuri. „Temperatura maximă va fi de la 4 la 11 grade Celsius, iar temperatura minimă de la minus 1 la 3 grade Celsius“, se precizează în prognoza pentru Moldova avizată de şefa Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Bacău, Diana-Corina Bostan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările