Profesorul pedofil: „Tot ce fac este pentru familia mea”. Lucian Darie va sta în arest preventiv următoarele 30 de zile

Profesorul pedofil: „Tot ce fac este pentru familia mea”. Lucian Darie va sta în arest preventiv următoarele 30 de zile

Lucian Darie, profesorul de muzică acuzat de abuz sexual asupra unor fetiţe, a devenit cunoscut publicului după ce a participat la talent show-uri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzaţiile care i se aduc de procurorii DIICOT profesorului de muzică Lucian Darie (41 de ani) au bulversat opinia publică din Piatra Neamţ, mai ales că bărbatul era cunoscut în oraş pentru talentul său şi condiţia de un bun familist. Oamenii se întreabă cum a putut face aşa ceva un bărbat cu o soţie care aşteaptă un copil şi o fiică apropiată de vârsta fetiţelor despre care sunt destule indicii că ar fi fost abuzate sexual. 
 
„Tot ce fac şi ce cânt fac pentru familie, pentru soţia mea, Olimpia, şi pentru fiica mea, Denisa, dar şi pentru restul oamenilor. Vreau să le dau o rază de speranţă şi un univers mai frumos“, spunea profesorul Lucian Darie într-un interviu acordat pentru Adevărul de Seară Neamţ în martie 2011, imediat după ce impresionase juriul de la show-ul tv „Românii au talent” (Pro Tv), cu o piesă interpretată în stil propriu.
 
„Am interpretat «Change the world» (Schimbă lumea), melodie făcută de Baby Face pentru Eric Clapton, pe care am adaptat-o vocal stilului propriu. Reacţia publicului a fost de-a dreptul incendiară şi recunosc că nu m-am aşteptat la aşa ceva, mai ales că a fost vorba de o melodie lentă“, mai spunea profesorul de muzică.
 
În acelaşi an, profesorul de canto a participat şi la concursul Vocea României, dar s-a oprit în etapa duelului, unde interpretarea piesei „Easy Lover“ nu l-a convins pe Horia Brenciu, care a ales să meargă mai departe cu Irina Tănase.
 
Şi-a dat demisia din sistem
 
Din 2001 până în 2003, Lucian Darie a fost profesor de muzică la Liceul de Artă din Piatra Neamţ, iar în ultimii 10 ani a predat lecţii de canto la Palatul Copiilor din oraş. A făcut-o până în urmă cu două săptămâni, când şi-a depus demisia, ca urmare a cercetărilor care au început la sesizarea mamei unei eleve de 6 ani şi jumătate care s-a adresat poliţiei şi l-a reclamat pentru perversiunile din timpul orelor. 
 
Miercuri, 23 aprilie, instanţa Tribunalului Neamţ a emis pe numele profesorului Lucian Darie un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. La finele cercetărilor şi procesului care va urma, acesta riscă să-şi petreacă ani grei de închisoare. Bărbatul este acuzat de pornografie infantilă şi abuz sexual asupra unor fetiţe.
 
„Este o pată pe activitatea depusă de colegii din învăţământul judeţului Neamţ, iar concluzia pe care o tragem este că trebuie urmărită mai bine evaluarea psihologică a cadrelor didactice. În plus, vom declanşa o activitate de depistare a unor situaţii de acest tip din sistem, şi, împreună cu specialişti psihologi vom întocmi nişte chestionare pe care le vor completa elevii. Va fi un lucru delicat, şi vom fi atenţi să nu perturbăm psihic copiii”, a precizat Viorel Stan, inspectorul şcolar general al ISJ Neamţ. 
 
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: