Imprudenţă maximă în condiţii meteo extreme. Agoniseala de-o viaţă, pierdută

Imprudenţă maximă în condiţii meteo extreme. Agoniseala de-o viaţă, pierdută

Incendiul a provocat pagube foarte mari FOTO ISU Neamţ

Un sătean din Neamţ a dat dovadă de imprudenţă, lucru ce avea să-l coste, pierzându-şi aproape toată agoniseala strânsă în decursul anilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avertizările meteo ce nu mai contesc de câteva zile, care anunţau fenomene periculoase, între care şi vânt foarte puternic, au fost ignorate de un bărbat din Siliştea, comuna Români, judeţul Neamţ. A dat dovadă de imprudenţă maximă, un puternic incendiu distrugându-i aproape în totalitate gospodăria. 
 
Nedoritul incident s-a petrecut în ziua de 18 ianuarie 2022, prin apel la 112 solicitându-se intervenţia pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“. Misiunea de stingere a durat cinci ore şi a fost îngreunată de vântul care a bătut necontenit, în rafale. 
 
Dincolo de pagubele materiale uriaşe, proprietarul a suferit arsuri pe faţă şi mâini. În primă fază a fost anunţat faptul că arde un adăpost pentru animale şi un garaj, dar până la sosirea forţelor de intervenţie, flăcările s-au extins şi la acoperişurile a două locuinţe, care erau situate în apropierea anexelor afectate de incendiu. 
 
Exista  pericolul ca şi alte case, ale unor vecini, să fie afectate, din pricina vântului puternic. După câteva ore de luptă cu flăcările incendiul a fost stins. Au ars acoperişurile celor două case pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, bunuri materiale din interiorul lor, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, documente etc, adăpostul pentru animale, garajul, un buldoexcavator, două drujbe şi aproximativ 14 tone de plante furajere. 
 
„Proprietarul gospodăriei, un bărbat de 43 de ani, a suferit arsuri la nivelul feţei şi a mâinilor. Aceasta a primit primul ajutor de la membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, ulterior fiind transportat la Centrul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Roman“, se arată într-un comunicat emis miercuri, 19 ianuarie, de ISU „Petrodava“ Neamţ. 
 
Foto ISU Neamţ 
 
După stingerea incendiului, specialiştii de la ISU au ajuns la concluzia că focul deschis în spaţii deschise a fost cauza probabilă de producere a incidentului, unul care a provocat daune materiale foarte mari. Tocmai proprietarul este cel responsabil, dând foc, în ziua menţionată, la nişte paie. Iar scânteile purtate de vânt au produs nenorocirea. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările