„Faptele de vitejie“ ale unui şofer al DGASPC Neamţ, care a condus beat criţă. Urmărit de poliţie, a lovit mai multe maşini

„Faptele de vitejie“ ale unui şofer al DGASPC Neamţ, care a condus beat criţă. Urmărit de poliţie, a lovit mai multe maşini

Primul test a indicat că şoferul avea 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. FOTO: Dan Sofronia

Un şofer de 53 de ani a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, după ce s-a urcat la volanul maşinii personale aproape în comă alcoolică şi a spulberat mai multe maşini în timp ce fugea de Poliţie. Individul a beneficiat de clemenţă, fiind plasat sub control judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Poliţiştii rutieri din Piatra Neamţ au avut treabă în seara de 26 mai, când s-au confruntat cu un caz mai puţin obişnuit. Cristi C., un bărbat de 53 de ani, angajat la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, a consumat alcool în exces, după care s-a urcat băut la volan şi a comis trei accidente rutiere. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, evenimentele soldându-se doar cu pagube materiale.
 
În seara resepctivă, Poliţia Piatra Neamţ a fost sesizată că pe strada Mihai Stamatin patru maşini parcate au fost avariate de şoferul unui BMW, care şi-a văzut liniştit de drum. Poliţiştii au plecat să-l identifice pe cel în cauză, l-au depistat în trafic, dar conducătorul auto nu a oprit la semnalul forţelor de ordine, iar poliţiştii au pornit pe urmele lui. Oamenii legii au reuşit să-l prindă abia după ce lovise o altă maşină parcată. 
 
„În jurul orei 19.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamţ au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier pe strada Mihai Stamatin. La scurt timp, poliţiştii au depistat în trafic autoturismul în cauză şi întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar de oprire, s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit pe Aleea Rozelor, unde cel în cauză a intrat în coliziune cu un vehicul parcat“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 
 
Cum starea şoferului arăta clar că era băut, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a acceptat să fie însoţit la un centru de permanenţă, dar ajuns aici a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.
 

Peste trei ore, acelaşi şofer, alt accident

De precizat că valoarea reală a alcoolemiei, cea care se ia din sânge şi care este probă în astfel de dosare penale, este dublă faţă de cea indicată în aerul expirat. Adică şoferul în culpă avea 2,76 la mie. Iar de la 2 la mie, se induce coma alcoolică. 
 
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal angajatului de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ pentru comiterea infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi refuzul prelevării de mostre biologice. Permisul i-a fost reţinut şi i-a fost eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie. 
 
Peripeţiile pietreanului nu aveau să se termine cu acest episod, peste câteva ore făcându-i-se iar chef de o plimbare cu maşina, aşa că mai târziu, un apel telefonic anunţa că pe strada Aleea Rozelor s-a petrecut un alt eveniment rutier. 
 
Un echipaj a plecat spre locul indicat, oamenii legii constatând, cu stupoare, că era vorba tot despre BMW-ul implicat în celelalte incidente, şoferul fiind găsit într-o parcare din apropiere, pe strada Mihai Eminescu. 
 
Apoi, lucrurile aveau să se deruleze după acelaşi scenariu. Conducătorul auto a acceptat să „sufle“, etilotestul indicând indicând o valoare de doar 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, semn că protagonistul accidentului se mai trezise. 
 
A fost dus la centrul de permanenţă, dar a refuzat din nou prelevarea de probe biologice. Cum bărbatul fusese deja implicat în prea multe întâmplări pe durata a doar trei ore, poliţiştii au decis să-l reţină pentru 24 de ore, fiindu-i iar întocmit dosar pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis. 
 
După noaptea petrecută în arestul Poliţiei Neamţ, şoferul a fost prezentat Parchetului Piatra Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Iar procurorii i-au acordat clemenţă, dispunând ca cercetările în acest caz să se desfăşoare cu acuzatul în stare de control judiciar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: