Cruzime de neimaginat. Ce i-a făcut un individ unui cal, de bietul animal a trebuit eutanasiat

Cruzime de neimaginat. Ce i-a făcut un individ unui cal, de bietul animal a trebuit eutanasiat

FOTO Shutterstock

Un individ a dat dovadă de cruzime de neimaginat, schingiuind un cal atât de cumplit, încât medicii veterinari au decis câ animalul nu mai are şanse de supravieţuire, eutanasiindu-l.

Situaţii de necuvântătoare schingiuite, rănite şi abandonate de stăpâni sau de alte persoane nu sunt singulare prin ţară, una de acest fel ieşind la iveală într-o comună din judeţul Neamţ. În acest caz, făptaşul a fost identificat şi reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în faţa unui procuror cu propunere de luare a unei măsuri preventive. 
 
Aceasta poate fi controlul judeciar, arestul la domiciliu sau detenţia preventivă, dacă instanţa va considera necesară o astfel de decizie. Animalul rănit, un cal, a ajuns într-o stare atât de gravă, încât veterizarii au ajuns la concluzia că nu are şanse de supravieţuire, astfel că s-a impus
eutanasierea. 
 
Neverosimila întâmplare a avut loc pe data de 30 iulie 2021, în jurul orei 21:00, oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gărcina fiind sesizaţi cu privire la faptul că o persoană necunoscută a rănit un cal, în comuna Alexandru cel Bun. Poliţişii s-au deplasat la faţa locului, au constat că reclamaţia se confirmă, o cabalină având un obiect tăietor înfipt în zona coastelor, se pare un topor. 
 
 
Animalul nu a mai putut fi salvat FOTO Poliţia Neamţ
 
„Cazul a fost preluat de cadrele Biroului pentru Protecţia Animalelor, sub supravegherea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. „Întrucît animalul prezenta o rană profundă şi având în vedere starea critică a acestuia, un medic veterinar a eutanasiat cabalina. În urma investigaţiilor desfăşurate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 59 ani, din Alexandru cel Bun,  făptaşul fiind condus la sediul poliţiei pentru audieri“, se arată într-
un comunicat al Poliţiei Neamţ. 
 
Pe 1 august, în baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de anchetatori pentru 24 de ore,
fiind pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Urma ca cel în culpă să fie prezentat unui procuror, pentru dispunerea unei măsuri judiciare sau sesizarea
instanţei.
 
Un caz similar a avut loc în Neamţ acum câţiva ani, când trei fraţi din comuna Girov a fost condamnaţi pentru că au maltrat calul din gospodărie. Era o premieră în justiţia nemţeană. Unul din ei a primit şase luni de închisoare şi i s-a interzis în următorii cinci ani să mai deţină cai, altul a ajuns la închisoare după ce i-au fost contopite mai multe pedepse, iar al treilea a primit o sancţiune de trei luni, cu suspendare.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările