Termometre cu infraroşu în toate pieţele din Oradea. Instituţiile şi firmele cu peste 50 de angajaţi, obligate la aceeaşi măsură

Termometre cu infraroşu în toate pieţele din Oradea. Instituţiile şi firmele cu peste 50 de angajaţi, obligate la aceeaşi măsură

În pieţele din Oradea s-au închis toate sectoarele de bazar. Acum vor fi dotate şi cu termometre speciale. FOTO: ebihoreanul.ro

Toate pieţele din Oradea vor avea la intrare termometre cu infraroşu, cu citire de la distanţă, persoanele cu febră urmând să fie testate şi trimise acasă. Dispoziţia, luată de primarul municipiului, Ilie Bolojan, e obligatorie şi pentru companiile, respectiv instituţiile publice cu peste 50 de angajaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată la nivelul Comitetului Municipal de Situaţii de Urgenţă s-au luat decizii pentru limitarea răspândirii virusului şi menite să asigure funcţionarea companiilor de a căror activitate depind zeci de oameni şi familiile acestora. 
 
Măsura va obligatorie din 13 aprilie, după cum a anunţat primarul Ilie Bolojan, într-o intervenţie live făcută vineri, dată de la care vor fi testaţi atât producătorii, comercianţii, cât şi miile de cumpărători care intră în pieţele agro-alimentare din oraş. 
 

Firmele mari, obligate să ia temperatura angajaţilor

 
Tot din 13 aprilie, toate companiile sau instituţiile publice care au peste 50 de angajaţi vor fi obligate să asigure trierea personalului la intrarea în schimburi sau în activitate, această triere urmând să fie făcută cu aparate de luare a temperaturii cu termometre cu infraroşu cu citire de la distanţă. 
 
În acest fel, vor fi identificaţi mai repede cei cu simtome, mai precis cu febră, testaţi şi trimişi acasă. "Echipele de intervenţie care vor fi funcţionale după această dată (n.r. – 13 aprilie) să le ia probe, în aşa fel încât să vedem dacă sunt infectaţi, dacă mai pot să meargă la lucru sau trebuie să rămână acasă. Această măsură, pe lângă că ne va permite să facem practic zeci de mii de verificări în fiecare zi, ne va permite şi să-i selectăm pe cei care au probleme şi vom limita infectarea în rândul companiilor care trebuie să funcţioneze în continuare". 
 
Primăria a comandat, deja, 2.000 de termometre cu infraroşu, ca atare companiile care nu vor găsi termometre vor putea solicita de la municipalitate. 
   

Dezinfecţii, doar în spaţii aglomerate

 
În Oradea nu se va face o dezinfecţie a tuturor străzilor, ci doar a zonelor publice aglomerate, staţii de tramvai, de autobuz, intrări în pieţe. 
 
"Nu vom face aşa zisa dezinfecţie pe străzi pentru că, din toate analizele, nu are niciun fel de efect. Banii aceia îi vom direcţiona către spitale, către kituri, către probe, în aşa fel încât să putem face teste şi să putem proteja personalul medical", a explicat primarul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: