Procurorii cer arestarea lui Victor Micula. Milionarul e acuzat că i-a sfidat pe anchetatori

Procurorii cer arestarea lui Victor Micula. Milionarul e acuzat că i-a sfidat pe anchetatori

Procurorii îl acuză pe Victor Micula de sfidare. FOTO: Facebook

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au cerut arestarea preventivă în lipsă a milionarului Victor Micula, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată alături de patru poliţişti din Oradea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lui Micula, potrivit surselor adevarul.ro, i se impută că nu s-a prezentat la audieri pentru a lămuri acuzele care i se aduc, sfidând organele de anchetă, şi că i-a atacat în mediul online pe ofiţerii DGA care l-au cercetat, catalogându-i infractori pe conturile sale de pe reţele sociale. 

Propunerea de arestare preventivă a fost înregistrată la Tribunalul Bihor, luni, 21 decembrie, şi a primit termen de soluţionare pentru data de 28 decembrie. Solicitarea va fi analizată în prima fază de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor şi, apoi, şi de cei de la Curtea de Apel Oradea, în cazul în care apărătorii lui Victor Micula ori procurorii nu vor fi mulţumiţi de soluţia adoptată. 

Verdictul Curţii de Apel va fi, în acest caz, unul definitiv iar dacă va fi în sensul admiterii propunerii făcute de anchetatori, aceştia vor putea cere emiterea unui mandat european de arestare, în baza căruia Micula va fi dat în urmărire internaţională.

Avocaţii milionarului nu au răspuns, deocamdată, la solicitarea de a-şi exprima punctul de vedere legat de propunerea de arestare în lipsă făcută de procurori pe numele clientului lor. 

Victor Micula a fost trimis în judecată vinerea trecută, alături de patru agenţi de poliţie, Ovidiu Iovian Vaida, Camelia Erdei, Alin Claudiu Zanca respectiv Claudiu Rengle, cel din urmă pensionat între timp, acuzaţi că au închis ochii la unele abateri rutiere pe care le-a comis, că l-au lăsat să participe la o percheziţie şi la audierea care a urmat, dar şi că i-au dat acces la baza de date confidenţială a MAI.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Bihor şi a ajuns în Camera preliminară a instanţei.

Vă recomandăm şi: 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările