Prefectul de Bihor solicită suspendarea cursurilor şcolare în vinerea de dinaintea referendumului

Prefectul de Bihor solicită suspendarea cursurilor şcolare în vinerea de dinaintea referendumului

Ioan Mihaiu FOTO: arhiva Adevarul

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a declarat, luni, în şedinţa Comisiei Tehnice Judeţene şi a Grupului tehnic de lucru, că a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean să analizeze oportunitatea suspendării cursurilor în ziua de vineri, 5 octombrie, pentru a fi solicitată la nivelul Ministerului Educatiei Naţionale.

Măsura este necesară pentru amenajarea secţiilor de votare - majoritatea în şcoli - pentru distribuirea materialelor, pentru distribuirea buletinelor de vot şi pentru asigurarea pazei, spune prefectul. „Sperăm ca această problemă se va pune la nivel national şi că în cursul zilei de vineri vor fi suspendate cursurile astfel încât de joi după-amiază să putem începe activitatea", a declarat Ioan Mihaiu.

În judeţul Bihor vor fi organizate 650 de secţii de votare, existând un număr suficient de experţi electorali, 1.875, din care se vor desemna preşedinţii secţiilor de votare.

Referendumul pentru revizuirea Constituţiei se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 – 21.00.

Alegătorii vor trebui să răspundă cu da sau nu la întrebarea "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", aceasta din urmă fiind în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: