Pericol pentru turiştii care ajung în Apuseni. Hoţii au furat zeci de metri de cabluri de pe traseele de Via Ferrata

Pericol pentru turiştii care ajung în Apuseni. Hoţii au furat zeci de metri de cabluri de pe traseele de Via Ferrata

Un traseu de Via Ferrata din Munţii Apuseni este un adevărat pericol pentru turişti după ce zeci de metri de cabluri au fost furate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Traseul Via Ferrata amenajat de Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor pe Valea Şuncuiuşului din Bihor poate deveni un pericol pentru turişti.

35 de metri de cablu metalic de la intrarea în traseul Peretele Zânelor au fost furaţi,  cu amaraje şi piuliţe cu tot, făcând accesul imposibil. Hoţii au desfăcut complet zeci de metri de cabluri de oţel, iar  acolo unde accesul era mai dificil, le-au tăiat pur şi simplu.

"Mai mult decât atât, şi la traseul Casa Zmeului au furat încă 15 metri de cablu, lăsând ultima porţiune de traseu fără protecţia necesară parcurgerii în siguranţă", au precizat reprezentanţii Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor. Salvamontiştii spun că urmările pot fi dramatice, pentru că sunt puse în pericol vieţile celor care se aventurează pe munte. Totodată, ei le recomandă turiştilor să nu abordeze traseul până când nu se remontează cablul metalic. Cei care se aventurează totuşi, trebuie să fie pregătiţi să asigure zonele respective cu coardă şi echipamente specifice. De asemenea, turiştii nu trebuie să se apropie de marginea versantului, deoarece riscă să cadă.

În luna octombrie, salvamontiştii au constatat că au dispărut 15 metri de cablu. Atunci, ei au refăcut infrastructura traseului.

Traseul din Vadu Crişului are un nivel ridicat de dificultate şi nu e recomandat copiilor sub 16 ani. El presupune inclusiv traversarea unui pod, deasupra unui gol de câteva zeci de metri

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările