Ministrul Sănătăţii, despre cazul copilului externat din spital în stare gravă la Oradea: „Cadrele medicale trebuie să manifeste compasiune şi înţelegere“

Ministrul Sănătăţii, despre cazul copilului externat din spital în stare gravă la Oradea: „Cadrele medicale trebuie să manifeste compasiune şi înţelegere“

Copilul a fost transportat la spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucureşti. FOTO: Adevărul

Cazul copilului externat din spital, deşi se afla în stare foarte gravă, a ajuns în atenţia noului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un copil de 9 ani, victimă a unui accident, a fost dat afară din spital la Oradea, deşi era în stare foarte gravă. Micuţul a fost victima unui accident, iar cei din conducerea spitalului i-ar fi anunţat pe părinţi că trebuie să suporte cheltuielile de spitalizare. Directorul spitalului orădean, Maria Silaghi, susţine că poliţia cercetează împrejurările în care a avut loc accidentul şi că, în cazul în care vina îi aparţie copilului, părinţii vor fi nevoiţi să suporte cheltuielile. 
 

„Exclus să trebuiască să plătească”

 
Afirmaţia sa a fost contrazisă de Sorina Pintea, noul ministru al Sănătăţii. „A fost un incident, părintele s-a supărat, s-a înţeles altceva, dar nu se pune problema plăţii. Părintelui nu i s-a prezentat factura, i s-a arătat un decont de cheltuială. Deci e exclus să trebuiască să plătească”, a declarat Pintea. 
 
Deşi nu a dat niciun fel de nume, ministrul a criticat, indirect, atitudinea conducerii spitalului din Oradea. „Niciun părinte nu e pregătit să îngrijească un copil în această stare. Niciunul. Niciunul dintre noi n-am putea. Deci cadrele medicale trebuie să manifeste compasiune şi înţelegere în acest caz”, a mai afirmat Sorina Pintea. 
 
Copilul a fost transferat cu un elicopter la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, după ce a fost externat la Oradea şi a stat câteva zile acasă. Părinţii băiatului spun că starea sa este în continuare gravă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările