Incident în trafic, între un poliţist şi un şofer, devenit subiect de dezbatere naţională. Cine a greşit? VIDEO

Incident în trafic, între un poliţist şi un şofer, devenit subiect de dezbatere naţională. Cine a greşit? VIDEO

Orădeanul din Seat s-a ales cu amendă după incidentul din sensul giratoriu însă chiar şi printre colegii poliţistului sunt voci care susţin că trebuia să-şi taie şi sieşi amendă

Un incident rutier produs într-un sens giratoriu în Oradea, avându-i ca protagonişti pe şoferul unui Seat şi un poliţist la volanul unui Audi, soldat cu o amendă pentru primul, a generat o adevărată dezbatere naţională pe internet, inclusiv în rândul poliţiştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întreaga poveste a pornit pe 6 martie, după ce un şofer orădean aflat în trafic şi având o cameră montată pe bordul maşinii a surprins un incident rutier într-un sens giratoriu situat la intrarea în Oradea, dinspre Băile Felix. 

În imaginile filmate şi postate pe internet se observă cum şoferul din Seat, care rula pe banda exterioară, a tăiat calea unui Audi al cărui şofer, la rându-i, a vrut să iasă din sensul giratoriu de pe banda interioară. Surpriza a fost în momentul în care autoturismul Audi a oprit chiar în giratoriu, iar din maşină a coborât un poliţist care i-a cerut şoferului din Seat să tragă pe dreapta. 

Ce s-a întâmplat mai departe, din filmare nu s-a mai văzut, însă a comunicat, lunea trecută, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. „Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu 6 puncte amendă şi 870 de lei pentru neîncadrarea corespunzătoare în sensul giratoriu în vederea efectuării virajului la stânga” a explicat comisarul şef Fărcuţa. 

Povestea nu s-a terminat, însă, aici, căci filmuleţul a devenit viral, iar cazul a intrat în dezbatere, inclusiv pe forumurile şoferilor profesionişti, dar şi pe canalul poliţistului vlogger din Oradea, Octavian Perţea, care i-a luat apărarea colegului său, argumentând inclusiv cu soluţii judecătoreşti care i-ar da acestuia dreptate. 

Un alt vlogger orădean susţine, însă, contrariul, reproşându-i subcomisarului Octavian Perţea că i-a şters mesajele în care îl contrazice, ca să nu fie văzute şi de alţii şi aducând, la rându-i, ca argument, tot o hotărâre judecătorească. "I-am scris domnului Tavi Perţea două comentarii pe canalul lui de Youtube, la ultima lui postare, iar dumnealui a considerat că este normal să-mi şteargă comentariile. Era hotărârea unei instanţe de judecată într-un caz fix la fel cu cel aflat acum în discuţie", a postat orădeanul. "Nu ştiu cine este persoana, însă eu nu am şters niciodată comentarii. Se poate observa că sunt multe comentarii jignitoare neşterse, iar unele comentarii intră la spam. Chiar nu mă deranjează daca cineva are păreri contrare. Respect orice opinie", a explicat, pentru Adevărul.ro, poliţistul.

Culmea e că un caz similar este dezbătut de cunoscutul poliţist Marian Godină, iar din postarea sa reiese că în incidentul rutier din Oradea nu doar şoferul din Seat, ci şi poliţistul ar fi greşit.

 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările