FOTO România lucrului bine făcut, în stil nemţesc. Voluntarii din Germania au ridicat o casă în doar cinci zile

FOTO România lucrului bine făcut, în stil nemţesc. Voluntarii din Germania au ridicat o casă în doar cinci zile

Nemtii au ridicat o casa in Bihor

Nemţii au venit în Bihor hotărâţi ca în doar cinci zile să construiasă o locuinţă pentru familia Pojoca. În ultimii trei ani nemţii au sprijinit mai multe familii de bihoreni să spargă cercul vicios al locuirii sărăcăcioase şi să aibă o casă în care copiii lor să crească în siguranţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Eu am avut o experienţă excelentă când am venit să fac voluntariat pentru prima dată în România şi am dorit să o împărtăşesc şi cu alţii. Asfel în acest an, alături de alţi patru voluntari care au participat şi anii trecuţi alături de mine, am format această echipă şi am fost hotărâţi să facem faţă provocării de a construi această casă în doar cinci zile!” spune Phil Peters, coordonatorul echipei de voluntari.

După cum se ştie, nemţii sunt adepţii lucrului bine făcut. Astfel, zi de zi, cu o rigurozitate tipic nemţească au muncit astfel încât locuinţa a fost finalizată la termen.

Beneficiarii locuinţei sunt cei cinci membri ai familiei Pojoca, o familie care locuieşte în condiţii grele într-o casă veche din lemn, lipită cu pământ, moştenită de la bunici. Lipsurile sunt la tot pasul aici, de la faptul că nu au apă curentă sau toaletă în casă, până la teama de ploaie sau frig, din cauza ferestrelor vechi şi acoperişului şubrezit. Iar spaţiul insuficient în care trăiesc aceşti oameni i-au determinat să solicite sprijinul Habitat for Humanity Beiuş.

„Nici acum, când am văzut cum sub ochii mei s-a ridicat locuinţa nu-mi vine să cred că e adevărat. Parcă trăiesc un vis frumos şi mi-e teamă să nu mă trezesc din el!” mărturiseşte Maria Pojoca, beneficiara locuinţei.

Familia Pojoca a primit cheile chiar în prima zi a lunii Mai.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările