Evaluare Naţională 2015 Bihor. Subiecte limba maternă. Aproape 600 de elevi susţin a doua probă la Capacitate

Evaluare Naţională 2015 Bihor. Subiecte limba maternă. Aproape 600 de elevi susţin a doua probă la Capacitate

Evaluare Nationala 2015 / Elevii sustin marţi proba la limba materna

O nouă zi de foc pentru o parte dintre elevii claselor a VIII-a. Ei au de susţinut a doua probă la Evaluare Natională. Este vorba despre proba la limba maternă. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei avertizează că anul acesta candidaţii vor fi supravegheaţi atât video, cât şi audio.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 600 de  absolvenţi ai clasei a VIII-a, din Bihor, intră în, din nou, la examenul de la Evaluarea Naţională.

După ce au scăpat de proba la Limba Română, o parte dintre ei vor susţine astăzi, 23 iunie 2015, proba la limba maternă pentru minorităţile naţional, iar miercuri, 24 iunie 2015, proba la matematică. Rezultatele parţiale vor fi comunicate vineri, iar cele finale, săptămâna viitoare.

În Bihor sunt înscrişi 584 de candidaţi. Dintre aceştia, cei mai mulţi, respectiv 546 vor susţine examen la limba maghiară, 20 la slovacă şi 18 la germană.

Ca noutate, reprezentanţii Ministerului Educaţiei anunţă că anul acesta candidaţii vor fi supravegheaţi atât video cât şi audio.

Evaluarea Natională 2015. Regulile din sala de examen

Examenul începe la 9 dimineaţa, însă elevii trebuie să fie în bănci de la ora 8:30. În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea fiecărei săli de examen este lipită o listă cu numele candidaţilor distribuiţi acolo. Adolescenţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop.

Ordinul de ministru care stipulează aceste reguli spune că elevii care refuză depozitarea obiectelor menţionate, în sala stabilită de comisie, nu vor fi primiţi în examen. De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă, în sălile de examen, asupra lor sau în băncile în care sunt aşezaţi, orice fel de manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

„Se mai interzice candidaţilor să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul”, atrag atenţia reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Nu în ultimul rând, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

„Înainte de începerea probelor, asistenţii prezintă candidaţilor aceste reguli şi le solicită să predea toate eventualele materiale şi obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen. Apoi, candidaţii semnează un proces-verbal în care se regăsesc aceste reguli şi menţiunea că ştiu că nerespectarea acestora are consecinţe”, mai arată sursele citate.

Evaluarea Naţionala 2015. Consecinţele încălcării regulilor

Încălcarea acestor reguli este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi vor fi eliminaţi de la probă, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu. Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1.

Calendar Evaluare Naţională 2015

15-17 iunie - Înscrierea la Evaluarea Naţională
22 iunie – Proba la Limba Română
23 iunie – Proba la Limba Maternă
24 iunie – Proba la Matematică
26 iunie – Afişarea rezultatelor
26 iunie – Depunerea contestaţiilor
27 – 29 iunie – Rezolvarea Contestaţiilor
30 iunie – Afişarea rezultatelor finale

Va mai recomandam:

Examen Capacitate 2015 - limba română. Basm şi un articol despre ia românească, la Evaluare Naţională

Evaluarea Naţională 2015 Bihor. Subiecte Limba Română

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările