Braconierul care şi-a împuşcat în cap partenerul susţine că l-a confundat cu un mistreţ. A fost dus la reconstituire şi plasat sub control judiciar VIDEO

Braconierul care şi-a împuşcat în cap partenerul susţine că l-a confundat cu un mistreţ. A fost dus la reconstituire şi plasat sub control judiciar VIDEO

La o zi după teribilul accident de vânătoare, poliţiştii Serviciului Arme Bihor au "periat" întreaga pădure. FOTO: Horia Dumitraş

Bărbatul din Bihor reţinut după ce şi-a împuşcat în cap partenerul de braconaj a fost plasat sub control judiciar, sâmbătă noaptea, şi este anchetat pentru ucidere din culpă după ce victima sa a murit în spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Inculpatul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", a declarat, duminică, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Cosmin Pantea.
 
Bărbatul, Sebastian Bologa, în vârstă de 40 ani, ar fi declarat în timpul cercetărilor că şi-a împuşcat tovarăşul accidental, pentru că l-ar fi confundat cu vânatul, mai precis cu un mistreţ. El a fost pus sub acuzare, iniţial, pentru braconaj şi vătămare corporală, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost audiat, din nou, şi condus pentru reconstituire în pădurea în care s-a produs accidentul de vânătoare.
 
Tot sâmbătă, după decesul victimei, procurorul care coordonează ancheta, a schimbat încadrarea juridică în cazul bărbatului, din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă.
 
 
În finalul audierilor, aproape de miezul nopţii, anchetatorul a decis să-l plaseze pe Bologa sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 
 
Sebastian Bologa şi victima sa, Marius Laza, un pădurar în vârstă de 46 ani ieşiseră la o partidă ilegală de vânătoare mistreţ, vineri, într-o pădure dintre localităţile Remetea şi Meziad. Tragedia s-a produs la prânz, fiind semnalată prin numărul de urgenţă 112 în jurul orei 13.
 
Laza a fost transportat cu un elicopter SMURD în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, cu o plagă craniană frontală, traumatism cranio-cerebral sever, fiind dus imediat în sala de operaţie.
 
 
După intervenţia chirurgicală, a rămas în continuare în comă, la secţia de Terapie Intensivă, unde s-a stins din viaţă sâmbătă după-amiaza. În vârstă de 46 de ani, bărbatul a fost pădurar la un ocol silvic privat şi era tatăl a trei copii.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările