VIDEO Marş fără precedent al societăţii civile pentru Autostrada Ungheni- Iaşi-Târgu Mureş

VIDEO Marş fără precedent al societăţii civile pentru Autostrada Ungheni- Iaşi-Târgu Mureş

Marş pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş FOTO Susţinem A8

Zeci de şoferi şi reprezentanţi ai societăţii civile din Regiunea de Nord-Est iau parte, în acest weekend, la un marş motorizat pe drumurile care leagă Moldova de Ardeal pentru a cere realizarea autorutei A8- Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă dimineaţă, o caravană formată din motociclişti, autocare, autoturisme şi  camioane de mare tonaj a pornit de traseul unei autostrăzi promise de un deceniu de guvernanţi, dar care nu există decât la stadiul de studii de fezabilitate expirate.

Coloana motorizată va merge pe traseul Iaşi - Târgu Neamţ - Borsec - Tulgheş - Ditrău - Gheorghieni - Târgu Mureş. Lungimea totală a traseului, dus-întors, are peste 600 de kilometri. Marşul se va încheia duminică seară.

În cursul după-amiezii de sâmbătă, coloana pornită de la Iaşi s-a întâlnit cu cea formată la Suceava, acolo unde au fost prezenţi şi primarul Ion Lungu şi preşedintele de Consiliu Judeţean, Gheorghe Flutur.

 

Iniţiatorii, printre care ingineri, lectori, profesori universitari şi economişti, au lansat şi o petiţie, care a strâns mii de semnături.


* Sursa VIDEO/FOTO - Facebook Cristian Cernescu

„M-am alăturat aceastei acţiuni, convins fiind că doar presiunea civică poate fi eficientă în acţiunea de prioritizare a autostrăzii A8 (Iaşi -Târgu Mureş). Acum, sper ca entuziasmul nostru, al “naivilor” ce suntem “Impreună pentru A8”, să le fie util politicienilor din regiune, care trebuie să acţioneze solidar, indiferent de apartenenţa lor politică, în activitatea de negociere cu centrul pentru prioritizarea relaţiei transcarpatice“, a transmis şi George Ţurcănaşu, lector dr. la Departamentul de Geografie al Facultăţii de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, unul dintre iniţiatorii protestului.
 

Autostrada A8, Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni, ar urma să aibă o lungime de circa 320 de kilometri. Potrivit cifrelor din Master-Planul General de Transport, execuţia tronsoanelor din A8 are costuri estimate la 4 miliarde de euro. Nu s-a stabilit sursa de finanţare clară pentru execuţia lucrărilor.

Citeşte şi:

Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu

Aeroportul din România care a ajuns de la 73.000 de pasageri anual la 76.000 de clienţi într-o singură lună. Este a doua cea mai importantă creştere din Europa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: