Unul dintre bărbaţii atacaţi de urs la graniţa dintre judeţele Suceava şi Harghita, transferat la Iaşi. Ursul i-a smuls degetele şi l-a desfigurat

Unul dintre bărbaţii atacaţi de urs la graniţa dintre judeţele Suceava şi Harghita, transferat la Iaşi. Ursul i-a smuls degetele şi l-a desfigurat

FOO zvp.ro

Degetele de la mână i-au fost amputate de muşcătură. Ursul i-a provocat şi un traumatism cranio-cerebral sever, fracturi faciale multiple, dar şi leziuni abdominale.

Unul dintre bărbaţii atacaţi de urs la graniţa dintre judeţele Suceava şi Harghita a fost transferat sâmbătă, 24 iulie, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi. Bărbatul a fost muşcat de faţă, iar la internare prezenta plăgi muşcate la nivelul abdomenului şi la nivelul membrelor superioare. 
 
A fost operat de urgenţă, iar medicii ieşeni au încercat reconstrucţia facială a acestuia. Potrivit informaţiilor, pacientul este stabil din punct de vedere hemodinamic, intubat şi ventilat mecanic, transmit medicii din Iaşi. 
 
Bărbatul a fost internat la secţia de chirurgie oro-maxilo-facială.
 
FOTO Telem.ro
 
Trei bărbaţi, ciobani la o stână aflată la graniţa judeţelor Harghita şi Suceava, au fost atacaţi de urs. Animalul le luase o vacă, iar aceştia au încercat să o salveze. Ursul le-a provocat răni grave. Din nefericire, unul dintre ei, cel mai tânăr, a fugit după ce a fost atacat şi a fost găsit mult prea târziu: murise.
 
„Erau trei ciobani la o stână, unde ursul a atacat o vacă şi încercând să o salveze au fost atacaţi ei. Unul a fugit şi nu are leziuni, unul nu este găsit şi al treilea este preluat de echipaj B2 cu traumatism cranio-cerebral sever, parieto-temporal dreapta, plăgi muşcate cu amputaţie de degete şi leziuni la nivel abdominal. 
 
Pacientul este conştient, stabil la preluare. S-a trimis C2 de la Suceava, apoi Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Iasi. Prezintă fracturi faciale multiple şi este internat la secţia de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială.”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic coordonator UPU-SMURD Iaşi
 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările