Un selfie pe tren i-a adus sfârşitul unui băiat de 15 ani. „În cazul unor astfel de pacienţi, riscul de deces este de 99,99%”

Un selfie pe tren i-a adus sfârşitul unui băiat de 15 ani. „În cazul unor astfel de pacienţi, riscul de deces este de 99,99%”

FOTO clubferoviar.ro

După aproape o lună de zile de tratamente intensive, medicii din Iaşi au pierdut lupta pentru salvarea vieţii băiatului din Bacău care a fost adus cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băiatul în vârstă de 15 ani din Bacău, care s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de tren pentru a încerca să îşi facă un selfie, a murit la aproape o lună de la internare, în Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Într-o primă fază, băiatul a răspunsul tratamentului, iar medicii au continuat toate eforturile pentru a încerca să îi ofere şanse suplimentare la viaţă. Însă, vineri, 3 decembrie, starea sa s-a agravat şi la scurt timp s-a stins din viaţă.
 
 „În cazul unor astfel de pacienţi, care suferă de arsură prin electrocuţie pe o suprafaţă foarte mare, riscul de deces este de 99,99%. Cei care supravieţuiesc rămân cu traume, cu leziuni post-arsură, chiar dacă la nivelul spitalului avem tratamentul cu presiune negativă, toate standardele de nivel european. Patologia este extrem de gravă, cu evoluţie imprevizibilă, şi nu putem, din păcate, să oferim şanse de supravieţuire tuturor pacienţilor”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iaşi.
 
În context, medicul ieşean a lansat un apel public către părinţi şi adolescenţi. „Un moment de neatenţie, pentru o poză şi faimă pe Facebook sau Instagram, poate fi plătit cu decesul sau cu afecţiuni majore pe tot parcursul vieţii”, a precizat managerul unităţii medicale din Iaşi.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările