UMF Iaşi, obligată să încadreze în funcţie un conferenţiar, după ce i-a anulat concursul câştigat în mod suspect

UMF Iaşi, obligată să încadreze în funcţie un conferenţiar, după ce i-a anulat concursul câştigat în mod suspect

Emil Anton FOTO Ziarul de Iaşi

Judecătorii ieşeni au dat câştig de cauză unui medic din oraş care nu a fost numit conferenţiar deşi a câştigat un concurs. Doctorul Emil Anton a dat în judecată Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi după ce instituţia a anulat, în 2016, concursul pe care îl câştigase.

Emil Anton a apelat la judecători după ce concursul pe care l-a câştigat, şi în urma căruia trebuia promovat pe această funcţie, a fost anulat dintr-un motiv inedit de către Senatul Univer­sităţii: rezultatele au fos publicate prea târziu. Pe lângă încadrarea în funcţia de conferenţiar, Tribunalul Iaşi a mai decis ca Emil Anton să primească daune morale de 50.000 de lei, dar şi câte 484 de lei pentru fiecare lună din momentul începerii actualului an universitar până la încadrarea în funcţia de conferenţiar.

Concret, concursul la care Emil Anton a obţinut nota cea mai mare a avut loc într-o zi de vineri, pe 26 februarie, în timp ce rezultatele au fost publicate abia luni, 29 februarie. S-ar fi încălcat astfel metodologia concursului, care prevedea că rezultatele se pu­blică în maximum 24 de ore. 

Din acest motiv, pe 11 martie, membrii Senatului universităţii, cu 40 de voturi „pentru“ şi 8 abţineri, au decis invalidarea con­cursu­lui. Doctorul Anton va trebui să primească şi daune morale de 50.000 de lei din partea UMF Iaşi. De asemenea, el a formulat şi o plângere penală împotriva membrilor Senatului UMF Iaşi. Decizia instanţei este definitivă. 

Reprezentanţii UMF Iaşi nu ne-au furnizat un punct de vedere până la momentul publicării acestui material. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: