Tramvaie noi la Iaşi, după 45 de ani.  „Este un moment istoric” VIDEO

Tramvaie noi la Iaşi, după 45 de ani.  „Este un moment istoric” VIDEO

FOTO: Primăria Iaşi

Transportul special cu noile tramvaie a sosit la Iaşi, după ce acestea au traversat întreaga ţară, venind din Polonia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Municipiul Iaşi a primit primele garnituri de tramvaie PESA noi, sosite din Polonia, aceasta fiind o etapă importantă din strategia de a moderniza şi dezvolta transportul public ieşean. 
 
„E un adevărat moment istoric, deoarece au trecut aproape 45 de ani de la ultima achiziţie de tramvaie noi! Valoarea contractului este de circa 163 de milioane de lei, adică aproximativ 33,1 milioane de euro, ceea ce înseamnă 2,06 milioane de euro pentru fiecare tramvai”, a transmis primarul Mihai Chirica. 
 
Capacitatea de transport totală a noilor tramvaie este de 230 de locuri şi vor avea dotări moderne: aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing şi o instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior, sistem de numărare a călătorilor prin senzori video inteligenţi 3D.
 
Municipiul Iaşi va beneficia şi de 16 tramvaie Bozankaya (contract în valoare de circa 168 de milioane de lei), 20 de autobuze electrice Solaris de 12 metri (contract de furnizare în valoare de aproximativ 67 de milioane de lei) şi 24 de autobuze electrice de 10 metri (licitaţie cu o prevedere financiară de aproape 65 de milioane de lei).
 
În total, oraşul va beneficia de 76 de mijloace de transport electrice, în valoare totală de aproximativ 462 de milioane de lei.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările