Sumele fabuloase pe care le „învârtea“ fratele sportivului Cătălin Moroşanu din vânzarea aurului. Sechestru imens impus de Crima Organizată

Sumele fabuloase pe care le „învârtea“ fratele
sportivului Cătălin Moroşanu din vânzarea aurului. Sechestru imens impus de Crima Organizată

Claudiu Moroşan nu e la fel de cunoscut ca fratele său însă s-a descurcat în viaţă FOTO Facebook/Cătălin Moroşanu

DIICOT Iaşi susţine că fratele sportivului Cătălin Moroşanu, Claudiu, ar fi produs un prejudiciu de peste 3 milioane de lei statului evaziune fiscală.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vârstă de 33 de ani, Claudiu Moroşan a fost trimis în judecată alături de mai mulţi afacerişti din domeniul vânzărilor de aur, dar şi alături de mai mulţi romi din Grajduri.

DIICOT Iaşi susţine că Moroşan a  fost administrator al firmei Gold Brut International Iaşi, aderând la un grup infracţional de evaziune fiscală începând cu februarie 2013. Alături de Ionuţ Nechifor, un amic de-al său, Moroşan ar fi oferit facturi şi chitanţe false către mai multe firme, atestând în mod nereal tranzacţii de fragmente de bijuterii de aur.

Claudiu Moroşan ar fi retras peste 3 milioane de lei, bani care erau introduşi în circuitul evazionist în special de un om de afaceri din Alba Iulia, judecat şi el în acest dosar. Potrivit DIICOT, Claudiu Moroşan ar fi lucrat inclusiv pentru celebrii afacerişti Alessandro Amato şi Cătălin Mihart, fondatorii brandului Cellini, punând la dispoziţie firmei acestora, Sodo Migliori România, 24 de facturi false, în valoarea de aproximativ 4 milioane de lei.

Prejudiciul adus statului prin faptele comise de Moroşan se ridică la 3.433.149 lei, sumă pentru care a fost instituit sechestru. Anchetatorii au identificat însă doar un teren de 300 de metri pătraţi pe care Moroşan îl are pe numele său.

În dosarul „Filiera aurului” DIICOT Iaşi a trimis în judecată 25 de persoane fizice şi 5 juridice, prejudiciul adus statului fiind calculat la aproape 15 milioane de lei. Gruparea infracţională ar fi fost pusă pe picioare de Cornel Marcu, un afacerist din Alba Iulia, care ar fi lucrat alături de Bogdan şi Daniel Stănescu, doi ieşeni care controlau, direct sau indirect, zeci de societăţi înregistrate în special la Grajduri, al căror rol era de a furniza facturi false. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: