Spitalizare record la Iaşi. O femeie diagnosticată cu Covid-19 a fost externată după 60 de zile

Spitalizare record la Iaşi. O femeie diagnosticată cu Covid-19 a fost externată după 60 de zile

Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi  Foto Arhivă

O femeie din Iaşi care a deţinut recordul la zilele de internare pentru infecţia cu coronavirus a fost lăsată să plece acasă după 60 de zile. Pacienta se simţea bine de mai mult timp, dar nu au ieşit până acum două teste negative pentru a fi externată, spun medicii.

Pacienta diagnosticată cu Covid-19 cu cea mai lungă spitalizare la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a fost externată luni, 29 iunie. Managerul Carmen Dorobăţ a declarat că femeia, care a stat 60 de zile în spital, era din judeţul Suceava, iar boala a fost de o gravitate medie. I s-au făcut 16 teste şi nu a fost externată până nu s-a obţinut rezultat negativ.
 
„În total, au fost 16 teste, din păcate. Deşi starea de sănătate din punct de vedere al infecţiei cu SARS-CoV2 nu punea probleme, a durat foarte mult până s-a negativat. Fiind vorba de dializă, pacienta nu s-ar fi încadrat în prevederile ultimului ordin ministerial privitor la externarea asimptomaticilor şi formele uşoare ale bolii”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.
 
În weekend-ul 27-28 iunie, la unitatea medicală, dar şi la laboratorul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi au fost efectuate 500 de teste.
 
De la începutul epidemiei şi până, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost internaţi 1.380 de pacienţi, suspecţi, asimptomatici cu forme uşoare, medii sau severe. Aproximativ 1.000 au fost diagnosticaţi cu Covid-19 în urma testării. Vârstele acestora sunt cuprinse între 4 luni şi 95 de ani.
 
În total, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost înregistrate 62 de decese.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: