Soţ obligat să plătească daune morale soţiei pe care a lovit-o cu pumnul. Cum au tranşat judecătorii un conflict conjugal

Soţ obligat să plătească daune morale soţiei pe care a lovit-o cu pumnul. Cum au tranşat judecătorii un conflict conjugal

Femeia a fost lovită cu pumnul în zona feţei

Judecătorii ieşeni au dispus aplicarea unei pedepse de un an de închisoare cu amânarea pedepsei în cazul unui bărbat care şi-a lovit soţia în două rânduri. Ieşeanul a fost obligat şi la plata unor daune morale către femeie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constantin Chiriac, de 39 de ani, va trebui să plătească 10.000 de lei fostei sale soţii, pe care a agresat-o în timpul mariajului. Ulterior agresiunilor, căsătoria dintre cei doi a fost desfăcută “din culpă comună”.

Chiriac s-a căsătorit cu victima Elena T. în 2014. Cei doi au locuit împreună, într-o casă în care mai trăia şi mama bărbatului, dar şi un frate de-al său împreună cu soţia. În acelaşi imobil locuia şi fiica din altă căsătorie a femeii.

Înainte de divorţ, femeia depusese plângere împotriva lui Chiriac pentru că a lovit-o cu pumnii, a tras-o de păr şi a îmbrâncit-o la pământ. Se întâmpla în iunie 2015, în prezenţa fiicei victimei, care între timp a decedat. Tot în 2015, dar în august, cei doi au avut un nou conflict, în timpul căruia Chiriac a lovit-o cu pumnul în faţă pe soţia sa. Femeia a mers atunci la Institutul de Medicină Legală şi a obţinut un certificat medico-legal din care rezulta că a avut nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale. 

Chiriac a fost pus sub acuzare pentru in­fracţiunea de violenţă în familie şi a recunoscut faptele. Referitor la daunele morale, judecătorii au stabilit: „Instanţa reţine că infracţiunile de lovire sau alte violenţe săvârşite de inculpat au ca obiect relaţiile sociale referitoare la integritatea corporală şi sănătatea persoanei, situaţie în care persoana vătămată constituită parte civilă este îndreptăţită la o des­păgubire rezonabilã. (...) La această sufe­rinţă (fizică) se adaugă şi disconfortul psihic determinat de atingerea adusă demnităţii, imaginii proprii şi sentimentului de siguranţă din cadrul familiei“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: