Soluţie posibilă pentru Autostrada A8. Ministru: „Proiectul ar putea fi gestionat de o nouă companie, cu sediul la Iaşi“

Soluţie posibilă pentru Autostrada A8. Ministru: „Proiectul ar putea fi gestionat de o nouă companie, cu sediul la Iaşi“

Traseul Autostrăzii A8 între Târgu Mureş şi Ditrău FOTO Asociaţia Pro Infrastructură

Crearea unei noi companii ai cărei acţionari să fie atât autorităţile centrale, cât şi autorităţile locale din judeţele traversate de autostradă ar putea fi soluţia pentru Autostrada A8 (Ungheni - Iaşi - Tg. Mureş). Este propunerea noului ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, spune într-o declaraţie citată de apix.ro că obiectivul privind construirea Autostrăzii A8 ar putea fi atins dacă s-ar gândi fie un mecanism instituţional separat, fie o companie de proiect special dedicată. Din aceasta din urmă ar putea face parte atât autorităţi centrale, cât şi autorităţile locale din judeţele traversate de autostradă. Sediul unei astfel de companii ar putea fi la Iaşi, mai spune Marcel Boloş.

„Dacă nu se va gândi un mecanism instituţional sperat, poate fi în discuţie şi o companie de proiect special dedicată. Aş face-o împreună cu autorităţile locale, să fie acţionari, cu sediul la Iaşi şi aş crea perspectiva de implicare a autorităţilor locale. Dar este o decizie la nivel de guvern”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene.
 
Întrebat dacă s-a discutat această posibilitate în Guvern, Marcel Boloş a răspuns negativ, subliniind faptul că aceasta este doar opinia sa, luarea unei astfel de decizii fiind atributul guvernului şi al premierului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: