Semnalul de alarmă tras de „Salvaţi Copiii”. Anual, în România, se nasc sute de bebeluşi din mame minore

Semnalul de alarmă tras de „Salvaţi Copiii”. Anual, în România, se nasc sute de bebeluşi din mame minore

FOTO: gazetaromaeasca.ro

Fenomenul „copiii cu copii” continuă în România, iar în fiecare an se nasc sute de bebeluşi din mame cu vârste sub 15 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judeţul Iaşi se află pe locul IV la nivel naţional în ceea ce priveşte bebeluşii născuţi din mame minore, arată cel mai recent raport, conform organizaţiei „Salvaţi Copiii”. 

Situaţia este îngrijorătoare şi la nivel naţional, având în vedere că dintre cele 199.720 de naşteri înregistrate în România în 2019, 749 provin de la fete sub 15 ani şi 17.933 de la adolescente cu vârsta între 15-19 ani. Practic, 10%: unul din zece nou-născuţi provine dintr-o mamă adolescentă. Iar, potrivit reprezentanţilor Salvaţi Copiii, fenomenul a fost exacerbat în pandemie, cu consecinţe psiho-sociale pe termen lung, scrie ziaruldeiasi.ro
 
Potrivit „Salvaţi Copiii”, la nivel naţional, pe primul loc la ultima raportare a fost judeţul Mureş, cu 931 de cazuri, în Dolj au fost înregistrate 838 de cazuri, iar în Braşov 830. Iaşul se află pe locul IV cu 733, urmat de Bacău cu 722, Constanţa cu 687 de cazuri, la Bihor au fost 674, iar la Dâmboviţa 544. Urmează Suceava cu 538, iar la Vaslui au fost 511.
 
Judeţele cu cele mai puţine cazuri la ultima raportare erau Brăila, cu 248, Mehedinţi, cu 234, la Caraş-Severin au fost 209, la Gorj 190, iar în Tulcea cele mai puţine la nivel naţional, 187. 
 
Reprezentanţii organizaţiei „Salvaţi Copiii” susţin că mamele minore au înţeles importanţa vizitei la medic în timpul sarcinii şi că obiceiurile acestora s-au îmbunătăţit, în ultimii ani. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările