S-a triplat numărul de infectări cu coronavirus, la Iaşi. Sfatul medicilor: „Nu vă ruşinaţi să purtaţi masca”

S-a triplat numărul de infectări cu coronavirus, la Iaşi. Sfatul medicilor: „Nu vă ruşinaţi să purtaţi masca”

FOTO: Arhiva Adevarul

Medicii le recomandă românilor să se protejeze în continuare împotriva COVID-19, după ce numărul cazurilor s-a triplat, la Iaşi, într-o săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul de infectări cu COVID-19 s-a triplat la Iaşi, în ultima săptămână, iar medicii îndeamnă din nou la purtarea măştii, mai ales în locurile aglomerate. În ciuda creşterii numărului de infectări, specialiştii nu consideră totuşi că ne putem gândi deja la un eventual val şase al pandemiei. 

„Ne aflăm în perioada concediilor şi a vacanţelor, este absolut normal să ne bucurăm de timpul liber. În locurile închise şi aglomerate să nu vă feriţi sau ruşinaţi să purtaţi mască, este o măsură de prevenţie utilă şi necesară. De asemenea, igiena mâinilor trebuie făcută riguros înainte de a mâncă, dar şi la revenirea acasă. În felul acesta, diminuaţi semnificativ contractarea virusului SARS-COV-2, dar şi a altor patologii infecto-contagioase”, a declarat dr. Florin Roşu, manager la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. 

La începutul lunii iulie, la unitatea condusă de Florin Roşu erau admişi 10 pacienţi, iar o săptămână mai târziu, în spital sunt internate 34 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care doi copii, unul având vârsta de un an, iar celălalt de cinci ani. 

„În ceea ce priveşte pacienţii adulţi, media de vârstă a acestora este de 50 de ani. În Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă au fost transferaţi 3 pacienţi, deoarece necesită monitorizare 24 din 24 de ore. Echipa noastră medicală este alături de pacienţi pentru a trece cu bine peste problemele de sănătate şi revine cu un îndemn pentru populaţie: protejaţi-vă”, a mai spus Florin Roşu. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Ucraina şi eterna temă „frate-frate, dar brânza-i pe bani”. Dar noi, scuzaţi, ce câştig avem?

Noile planuri ale Rusiei cu privire la războiul din Ucraina. Pentru prima dată, Moscova n-a revendicat câştiguri teritoriale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările