Rezultatele alegeri locale 2016. Cine este Mihai Chirica, noul primar al Iaşiului: cumetria din transport şi tăierea teilor

Rezultatele alegeri locale 2016. Cine este Mihai Chirica, noul primar al Iaşiului: cumetria din transport şi tăierea teilor

Mihai Chirica este nou primar al Iaşului FOTO Adevărul

Liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, a câştigat fără probleme alegerile locale de duminică, 5 iunie, urmând a fi edilul-şef al municipiului Iaşi pentru următorii patru ani. Chirica a obţinut 46% din voturi, fiind urmat de contracandidatul său, Marius Bodea (PNL), cu 23% din voturi. Surpriza a reprezentant-o Andrei Postolache, care a obţinut 13% din sufragii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful PSD de la Iaşi a confirmat sondajele de opinie realizate în perioada campaniei electorale şi a câştigat fără probleme alegerile de ieri, devenind pentru prima dată primar ales al municipiului Iaşi. 

Mihai Chirica a exercitat această funcţie, în calitate de interimar, începând cu luna mai 2015, fiind desemnat edil de către Consiliul Local Iaşi, imediat după arestarea fostul său şef din primărie, dar şi pe linie de partid, Gheorghe Nichita. 

Mihai Chirica s-a dezis de baronul Nichita după ce acesta a intrat în vizorul DNA, chiar dacă, în perioada în care a fost viceprimar al oraşului, nu a avut niciodată un discurs combativ la adresa lui Nichita. Numele lui Mihai Chirica este strâns legat de unul dintre cele mai mari scandaluri ale Iaşiului ultimilor ani: cel al tăierii teilor, arbore-simbol al oraşului, de pe bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi. 

Potrivit unor documente oficiale, Chirica ar fi fost cel care şi-a pus ultima semnătură pe documentul ce a dat liber masacrului ecologic. După ce a devenit primar interimar, Chirica a dispus replantarea teilor. El lucrează în Primărie din anul 2002, ajungând director tehnic după ce, în prealabil, lucrase la Conest SA, considerată firma de casă a municipalităţii ieşene. Mihai Chirica este cumătrul şefului UNistil, firmă care a căpuşat trasportul public din Iaşi încă din perioada lui Gheorghe Nichita, prin obţinerea de trasee favorabile prin plata unor redevenţe mici şi câştigarea unor licitaţii privind completarea parcului auto din Iaşi. 

"A fost un periplu destul de provocator pentru mine, ca persoană, pentru echipa mea. Aşa cum am spus de la începutul acestei campanii, am finalizat cu o victorie. O victorie care nu este neaparat de palmares şi este o chemare la muncă pentru binele oraşului. Deviza noastră în întreaga campanie a fost că noi nu mergem la putere ci mergem la muncă şi vreau să mulţumesc tuturor celor care mi-au stat alături în toată această epopee. După 26 de ani, am arătat că Iaşul este un oraş de bun simţ, de oameni valoroşi şi de oameni intelecuali adevăraţi şi care ştiu să separe grâul de neghină şi să aleagă ceea ce trebuie pentru viitorul lor", a spus imediat după încheierea urnelor Mihai Chirica. 

Mihai Chirica a divorţat de primele sale două soţii şi în prezent se iubeşte cu o fostă angajată a Primăriei, actuală angajată a aceleiaşi firme Conest. 

Potrivit cifrelor oficiale, după numărătorea a aproape 95% din secţiile de votare din municipiu rezultatele au fost următoarele: Mihai Chirica 46,84% (43.923 voturi), Marius Bodea (PNL), cu 23,47% (22.005 voturi), Andrei Postolache (independent) 13,17% (12.354 voturi), Petru Movilă (PMP) 4,02% (3.772 voturi), Viorel Blăjuţ (independent) 3,74% (3.514 voturi), Radu Botez (ALDE) 3,27% (3.075 voturi), Camelia Bogdănici (UNPR) 2,29% (2.147 voturi), Anca Preda (independent) 1,66% (1.561 voturi), Traian Dobre (PSRO) 0,92% (870 voturi) şi Cristian Cernescu (Forţa Moldova) 0,56% (532 voturi). 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: