Recordmanul! Un bărbat din Iaşi a băut 14 beri după care s-a urcat la volan: „Am băut, dar tu eşti un prost”

Recordmanul! Un bărbat din Iaşi a băut 14 beri după care s-a
urcat la volan: „Am băut,
dar tu eşti un prost”

Individul a fost prins băut de poliţişti FOTO Adevărul

Un ieşean a fost condamnat definitiv la 2 ani de închidoar cu suspendare după ce a fost găsit vi­novat de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Decizia a fost luată marţi, 20 octombrie, şi este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dan Mihai Diaconu este de profesie şofer profesionist şi, urmare a sentinţei de ieri, nu va avea voie să conducă timp de doi ani. El a ajuns în vizorul anchetatorilor pentru o faptă pe care a comis-o pe 25 apri­lie 2020. La acea dată, la orele serii, a avut loc un accident rutier, în apro­pierea Hotel Conest.

Conform datelor din dosar, maşina condusă de Dia­conu, un Nissan, a lovit o Dacia San­dero, însă şoferul nu a oprit şi, cu viteză, s-a deplasat înspre Podu de Piatră unde, din cauza vitezei, s-a oprit într-un indicator de lângă o trecere de pietoni. 

Soţii din Dacia Sandero l-au urmărit pe Diaconu şi l-au filmat pe acesta cu telefonul mobil când, într-un final, a ieşit din maşină.„Băi omule, ce e cu tine? Cum conduci în starea asta?“, i-a spus martorul lui Diaconu. Acesta a replicat: „Am băut, dar tu eşti un prost“.

La faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie, care l-a testat pe individ. La etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Conform buletinului de analiză toxicologică nr. 741/A din data de 26.04.2020, emis de I.M.L Iaşi inculpatul Diaconu Mihai Dan avea o îmbibaţie alcoolică de 2,68 g/l alcool pur în sânge, prima probă ora recoltată la ora 19.15, respectiv 2,48 g/l alcool pur în sânge, la a doua probă, recoltată la ora 20.15“, au motivat judecătorii.

Diaconu a recunoscut fapta şi a beneficiat de o reducere de o treime a pedepsei. El a spus că în ziua în care a fost prins beat la volan a fost la un grătar cu nişte prieteni şi, în acea zi, a băut 7 litri de bere, echivalentul a 14 sticle la 0,5 litri.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările