FOTO VIDEO Mii de oameni participă la un nou protest în Piaţa Unirii din Iaşi. „Ieşim pentru România, ieşim pentru libertate”

FOTO VIDEO Mii de oameni participă la un nou protest în Piaţa Unirii din Iaşi. „Ieşim pentru România, ieşim pentru libertate”

Mii de ieşeni în stradă, la Iaşi FOTO Ionuţ Benea

Pe reţelele sociale a apărut un îndemn pentru ca ieşenii să se adune, în cursul serii de sâmbătă, 11 august, la un nou protest.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 21.30 Coloana cu protestatari se află pe Bulevardul Independenţei şi se îndreaptă către Piaţa Unirii. În jur de 7.000 de persoane ar fi ieşit la protest, la Iaşi. 

UPDATE 20.35 Protestatarii pleacă în marş pe străzile din zona centrală a Iaşului. Traseul e Piaţa Unirii - Bld. Ştefan cel Mare - Bld. Anastasie Panu – Bld. Independeţei – Piaţa Unirii. 

UPDATE 20.30 Potrivit unor estimări neoficiale ale jandarmilor, citate de Ziarul de Iaşi, în Piaţa Unirii din Iaşi şi în împrejurimi s-ar afla în jur de 3.000 de oameni. 

UPDATE 19.55 Numărul ieşenilor care ies la protest creşte din minut în minut. Estimările arată că ar fi în jur de 1.000 de oameni în stradă, la această oră.

UPDATE 19.45 În jur de 500 de oameni se află în prezent în Piaţa Unirii din Iaşi. Aceştia scandează împotriva Guvernului şi a PSD. Protestatarii au format un cerc şi ţin în mâini streagul României. 

Potrivit evenimentului postat pe Facebook aproape 1.500 de persoane se arătau, sâmbătă la prânz, interesate de a participa la protest. Acesta ar trebui să înceapă la ora 19.00, în Piaţa Unirii din Iaşi.

„Ieşim să ne arătăm solidaritatea cu protestatarii din Bucureşti. Ieşim pentru România, ieşim pentru LIBERTATE! Jandarmeria a acţionat la ordin politic, a instigat la violenţe şi apoi au tras cu gaze, gloanţe de cauciuc, tunuri cu apă şi pulane în civili paşnici şi neînarmaţi”, se arată în mesajul postat de organizatori.

În cursul serii de vineri, 10 august, peste 10.000 de ieşeni au ieşit la un protest ce a început în Piaţa Unirii. Oamenii au strigat lozinci anti-guvernamentale şi anti-PSD, huiduind copios atunci când au mărşăluit prin faţa sediului PSD.

În cursul serii de vineri, coloana de protestatari a străbatut traseul Piaţa Unirii - Bld. Ştefan cel Mare - Bld. Anastasie Panu – Bld. Independeţei – Piaţa Unirii. Jandarmi şi poliţişti au escortat coloana de protestatari. Nu au fost înregistrate incidente. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: