Proiect împotriva abandonului şcolar desfăşurat în 20 de şcoli din mediul rural în judeţele Iaşi şi Cluj

Proiect împotriva abandonului şcolar desfăşurat în 20 de şcoli din mediul rural în judeţele Iaşi şi Cluj

Elevi pe holurile unei şcoli din mediul rural FOTO: Adevărul

Peste 1.700 de copii din judeţele Iaşi şi Cluj au fost implicaţi într-un proiect cu fonduri europene. Profesorii au făcut cursuri speciale pentru a-i convinge să termine şcoala.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de profesori şi părinţi din judeţele Iaşi şi Cluj au fost instruiţi în cadrul unui program intitulat "Împreună vom reuşi!" cum să-i convingă pe elevi, prin metode de educaţie informale, să nu părăsească şcoala timpuriu.

Au fost vizaţi 1.750 de elevi din mediul rural, cu dificultăţi de învăţare, dezavantajaţi social şi economic, cu un număr mare de absenţe, precum şi 875 de părinţi ai copiilor cu risc de abandon şcolar crescut.

138 de profesori şi consilieri psihopedagogi au luat parte la program. "Proiectul «Împreună vom reuşi!» a răspuns necesităţii de a îmbunatăţi nivelul de realizare a interacţiunii dintre educaţia nonformală şi educaţia formală  în 20 de şcoli din  două regiuni de dezvoltare a României, respectiv în Regiunea Nord Est şi Regiunea Nord Vest, cu scopul de  a asigura un învăţământ de calitate, eficient şi performant, bazat pe cunoaştere şi dezvoltare personală", a declarat Mara Vichiriuc, manager al proiectului.

Proiectul a fost derulat în perioada august 2010 - iulie 2013 în cadrul unui parteneriat între Fundaţia Filocalia Iaşi, Fundaţia "Copii fericiţi" din Cluj şi Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională din Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările