Proces inedit: un ieşean vrea ca Iohannis şi Guvernul să îşi ceară scuze în scris „pentru lipsa de respect faţă de cetăţeni“. Ce spune despre Biserică

Proces inedit: un ieşean vrea ca Iohannis şi Guvernul să îşi ceară
scuze în scris „pentru lipsa de respect faţă de cetăţeni“. Ce spune despre Biserică

Iohannis şi Dănicilă, doi conducători care nu sunt pe placul ieşeanului Mihai A. FOTO presidency.ro

O acţiune de chemare în judecată inedită i-a pus în dificultate pe judecătorii de la Hârlău, judeţul Iaşi, care au citat inclusiv Administraţia Prezidenţială şi Guvernul pentru a soluţiona cazul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşeanul Mihai A. a dat în judecată mai multe instituţii, printre care Preşedintele României, Gu­ver­nul României, Parlamentul şi Avoca­tul Poporului. Cererea sa a fost respinsă de Judecătoria Hârlău, însă reclamantul are dreptul de a depune apel.

În cererea sa de chemare în judecată, Mihai A. a invocat o serie de supărări referitoare la modul în care funcţionea­ză statul român. El a cerut instituţiilor chemate în judecată să îi dea fiecare câ­te 300 de lei, dar şi să îşi prezinte scuze în scris „pentru lipsa de respect faţă de cetăţeni“. Mihai A. le-a mai cerut magistraţilor să declare „abuzivă şi neconstituţională“ hotărâ­rea de guvern prin care cultele religioase şi Biserica Ortodoxă sunt scutite de impozite pe venit şi prin care preoţii sunt susţinuţi financiar.

Motivul: „Cu privire la aşa-zisele culte religioase, ce au fost transformate în cultul personalităţii pentru preoţi, pastori, ce sunt mai răi decât Satana, naziştii, fasciştii, legionarii şi cei mai mari dictatori din lume, căro­ra au ajuns să li se ofere ne­numărate beneficii ce sunt neconstituţionale, abuzive şi nemeritate, ca­re se îmbogă­ţesc pe spinarea oamenilor, împotriva voinţei lui Dumnezeu, căruia nu îi plac aceste practici“, după cum se ara­tă în motivare.

Ieşeanul le-a mai cerut judecătorilor de la Hârlău să oblige sta­tul român să îi achite câte 3.500 de lei pe lună, până la finalul vieţii. „Recla­man­tul a arătat că prezenta cerere es­te expresia disperată în care a ajuns să trăiască într-o ţară dictatorială, îna­poiată, incultă, discri­minatorie, corup­tă, populată de in­frac­tori, cu conducere de plutocraţi şi infractori, corupţi, total lipsiţi de valori şi principii mora­le ale umanităţii, care mint continuu, considerând populaţia ca fiind nişte proşti şi sclavii lor, manipulând după bunul plac, pentru o colonie în care nu au dreptul la proprietate şi utilită­ţile sunt inaccesibile, unde doar instituţiile şi societăţile co­merciale au drep­turi fără obligaţii, chiar şi atunci când comit ilegalităţi şi încalcă toate drepturile, iar cei din con­ducerea ţă­rii, deşi vorbesc de drepturile cetăţe­nilor, fac totul doar în folosul lor“, se mai arată în motivare

Bărbatul s-a plâns şi că statul român e condus de nonvalori, imbecili, egoişti, plutocraţi, dictatori însetaţi de bani şi funcţii. Mihai A. a mai precizat că, din acest an, nu mai plăteşte taxe şi impo­zite, deoarece acestea ajung în buzunarul „interlopilor din conducerea ţării şi a instituţiilor publice politizate, a reprezentanţilor aşa-ziselor culte religioase, aşa-zişi revoluţionari, drogaţii, alcoolicii, puturoşii şi puşcăriaşii, deoarece nu beneficiază de absolut nimic din partea aşa-zisului stat.“ 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: