Primarul Iaşiului, stropit cu iaurt de un protestatar, de Ziua Micii Uniri - VIDEO

Primarul Iaşiului, stropit cu iaurt de un protestatar, de Ziua Micii Uniri - VIDEO

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost stropit cu iaurt, duminică la prânz, în timpul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Unirii Principatelor Române, de la 24 ianuarie. Incidentul a avut loc în Piaţa Unirii din Iaşi, iar bărbatul a fost ridicat de către jandarmi şi dus la secţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Câteva sute de ieşeni s-au adunat în Piaţa Unirii, duminică la prânz, cu prilejul Zieli de 24 Ianuarie, cei mai mulţi fiind prezenţi pentru a protesta faţă de ritmul extrem de lent în care decurg operaţiunile pentru realizarea viitoarei autostrăzi Iaşi - Târgu Mureş.

La un moment dat, un protestatar a ieşit din mulţime şi s-a apropiat de primarul Mihai Chirica, aflat în mijlocul mulţimii şi l-a împroşcat cu iaurt, reproşându-i că nu a făcut nimic pentru construirea unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania şi implicit de Vestul Europei.

Imediat, bărbatul a fost ridicat de către jandarmi, el refuzând să le dea acestora buletinul. Ieşeanul revoltat a fost dus la autospeciala Jandarmeriei şi, cel mai probabil, va fi dus la cea mai apropiată secţie de politie.

Chirica s-a retras în Hotelul Traian pentru a se spăla pe faţă, dar şi pentru a-şi curăţa haina. Ulterior, Mihai Chirica a declarat jurnaliştilor că a fost vorba de iaurt, dar că nu va depune plângere împotriva persoanei care l-a stropit. 
 
Edilul crede că politicienii trebuie să fie atenţi la ceea ce fac, pentru că s-au acumulat multe frustrări în societate în ultimii 30 de ani.
 
„Nu am intoleranţă la lactoză. Mă bucur că era un produs românesc. Omul şi-a vărsat năduful pe mine", a afirmat edilul Mihai Chirica.
 
Manifestările din Piaţa Unirii au durat 30 de minute, în piaţă fiind prezente peste 500 de persoane.
 
Peste o sută de ieşeni au protestat, duminică, având bannere şi pancarte cu mesaje pro-autostradă, acţiunea desfăşurându-se în Piaţa Unirii, unde au avut loc manifestările oficiale dedicate Unirii Principatelor Române.
 
Acţiunea a fost iniţiată de către asociaţia ”Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş
 

 

FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica
  • FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica 
  • FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica 
  • FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica 
  • FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările