Oamenii lui Mazăre şi Schwartzenberg i-au pus gând rău unui deputat din Iaşi. Parlamentarul Constantin Adăscăliţei a intrat într-un joc periculos

Oamenii lui Mazăre şi Schwartzenberg i-au pus gând rău unui deputat din Iaşi. Parlamentarul Constantin Adăscăliţei a intrat într-un joc periculos

Constantin Adăscăliţei, cel din dreapta, a fost vicepreşedinte al CJ Iaşi FOTO Adevărul

Parlamentarul PSD Constantin Adăscăliţei a intrat în conflict deschis cu afacerista Ioana Nadolu, o parteneră de afaceri de-a lui Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu sau Elan Schwartzenberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Afacerile unui deputat ieşean stau pe un butoi de pulbere după ce asociata sa i-a declarat oficial război. Parlamentarul PSD Constantin Adăscăliţei este acuzat de partenera sa da afaceri Ioana Nadolu, apropiată a fostului patron al Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, că ar încerca să falimenteze cu bunăştiinţă o societate la care împart în mod egal acţiunile. Principalele acuzaţii ale lui Nadolu, parteneră de afaceri şi cu Radu Mazăre sau Nicuşor Constantinescu (primarul şi şeful Consiliului Judeţean Constanţa), sunt că ieşeanul Constantin Adăscăliţei şi fiii acestuia, Constantin jr. şi Marius, ridică bani sau bunuri din casieria societăţii fără a avea acceptul său.

Pentru a tranşa situaţia, Ioana Nadolu a cerut dizolvarea firmei RLC Trident SRL Iaşi şi a făcut plângeri penale împotriva fiilor deputatului. Adăscăliţei ripostează şi spune că acuzaţiile sunt nefondate.

Ordonanţă de sistare a actelor de administrare

“Adevărul” a consultat acţiunea prin care Ioana Nadolu cere sistarea de urgenţă a actelor de administrare a societăţii SC RLC Trident SRL Iaşi. Administrator la această societate este Marius Adăscăliţei, de 27 de ani în timp ce Constantin Adăscăliţei jr., de 25 de ani, este director general. Tatăl celor doi are calitatea de asociat, cu 50% din acţiuni, la fel ca şi Ioana Nadolu.

În documentul amintit, apropiata lui Schwartzenberg îi cheamă în judecată pe deputatul Adăscăliţei, în calitate de co-asociat şi pe fiul acestuia, Marius Adăscăliţei, ca administrator.

Ioana Nadolu a preluat, în 2012, de la Elan Schwartzenberg, 50% din acţiunile RLC Trident SRL, firmă specializată în închirierea imobilelor. Nadolu spune că de la finele anului trecut Constantin Adăscăliţei ar fi început să ridice bani din casieria societăţii fără acceptul său sau să foloseasc\ăbunuri ale firmei în interes personal. “Deşi la momentul dobândirii de către mine a calităţii de asociat în cadrul acestei societăţi, atât eu cât şi asociatul meu am fost animaţi de dorinţa de a face ca societatea să prospere, de o importantă perioadă de timp relaţiile dintre noi au devenit extrem de tensionate determinând practic imposibilitatea continuării activităţii în regim normal”, spune Ioana Nadolu, potrivit documentului citat. Aceasta mai susţine că în momentul în care Marius Adăscăliţei a fost numit administrator al societăţii acesta, împreună cu tatăl său, ar fi “demarat o amplă şi asiduă activitate de golire a societăţii de conţinut, de retrageri de numerar fără justificări, de refuz de plăţi către stat.”

În acest sens, spune apropiata lui Schwartzenberg, Constantin Adăscăliţei ar fi ridicat fără drept în jur de 80.000 de lei. Mai mult decât atât, la începutul acestei luni, deputatul şi-ar fi angajat cel de-al doilea fiu, Adăscăliţei jr., în funcţia de director general, deşi firma nu ar avea nevoie de o persoană pe această funcţie.
Pentru a opri ridicările de numerar din bancă ale familiei Adăscăliţei, Ioana Nadolu a solicitat şi obţinut de la bancă o sistare a operaţiunilor efectuate asupra conturilor firmei, până la soluţionarea neînţelegerilor dintre asociaţi. “Văzând acţiunile abuzive ale partenerului meu, prin intermediul fiului său, am îneles că societatea poate fi uşor golită de conţinut prin înstrăinarea patrimoniului sau însuşirea lui fără niciun drept de către cel de-al doilea asociat, prin fiul său”, mai spune Nadolu.
 
 
Partenera de afaceri a lui Constantin Adăscăliţei mai spune că o maşină de teren ce aparţine societăţii, un Volskwagen Tiguan, este condusă de Constantin Adăscăliţei jr. fără drept, dar şi că deputatul iesean ar fi angajat o femeie de serviciu plătită de RLC Trident, care face însă curăţenie în locuinţa personală.
“Este evidentă acţiunea coordonată împotriva interesului economic al societăţii şi implicit împotriva voinţei mele de asociat, deţinător a jumătate de capital social”, mai spune Nadolu.
 
Apropiata lui Elan Schwartzenberg a cerut în urmă cu câteva zile dizolvarea societăţii RLC Trident SRL, acţiunea fiind înregistrată pe rolul Tribunalului Iaşi. De asemenea, Nadolu a depus două plângeri penale împotriva fiilor lui Constantin Adăscăliţei, acuzându-i pe aceştia de abuz de încredere sau delapidare.

Varianta lui Adăscăliţei

La solicitarea “Adevărul”, deputatul Constantin Adăscăliţei a prezentat un punct de vedere în care neagă acuzaţiile care şi sunt aduse de către partenera sa. Parlamentarul menţionează că nu avea ştiinţă de procesul intentat la Tribunal.

“Cererea de dizolvare a firmei prin intermediul instanţei este un mijloc de intimidare la adresa mea instrumentat de catre o minte bolnavă întrucât pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Asociaţilor din data de 16.05.2014 la care «distinsa asociata» nu s-a prezentat, figura şi acest punct la cererea sa. De aici trag concluzia că de fapt în spatele ei sunt nişte persoane rău intenţionate care acţionează în numele şi pe seama acesteia şi, totodată, în detrimentul societăţii”, a spus Adăscăliţei.

Acesta a catalogat cererea de sistare a actelor de administrare ca fiind o “utopie”, menţionând că firma nu are datorii la stat şi este administrată conform statutului. “Celelalte acuzaţii sunt la fel de puerile şi cu caracter de intimidare întrucât sumele invocate sunt operaţiuni financiare legale justificate în contabilitate, iar maşina firmei este la dispoziţia administratorului şi a celorlalţi angajaţi care o folosesc în interesul societăţii. Sunt asociatul fondator al acestei societăţi şi de îndată ce voi primi citaţiile, în întâmpinarea pe care o voi formula, voi solicita instanţei excluderea asociatului care a pus gând rău firmei şi care este preocupat mai mult de împiedicarea activităţii motivată de interese pe care încă nu le cunosc, dar le voi afla şi le voi spune instanţei de judecată”, a încheiat Adăscăliţei.

Ioana Nadolu, coproprietar şi la IGS

RLC Trident era sediu pe strada Gândului din zona centrală a Iaşului şi, înainte de Ioana Nadolu a fost deţinută în proporţie de 50% de Elan Schwartzenberg, controversatul mogul media, fost patron al Realitatea TV, trimis în judecată de DNA. Schwartzenberg şi Adăscăliţei, prieteni la un moment dat, intenţionau să ridice prin intermediul RLC Trident o clădire de biroului, printr-o investiţie de 5 milioane de euro, care nu s-a mai concretizat însă. Cei doi au fost asociaţi şi la Independent Guard Security Company (IGS), una dintre cele mai cunoscute firme de securitate din Iaşi. Schwartzenberg a cedat însă acţiunile aceleeaşi Nadolu, care deţine în prezent 50% din acţiuni la IGS.
RLC Trident a avut în 2012, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, o cifră de afaceri netă de 467.000 de lei şi un profit de 315.000 de lei. Cifre mult mai mari găsim la IGS, firmă a cărei cifră de afaceri a fost în 2012 de aproape 6 milioane de lei.
 
Ioana Nadolu a intrat în vizorul procurorilor anticorupţie alături de fostul patron al Realitatea TV, într-un dosar cu un prejudiciu estimat de anchetatori la un milion de euro în care se aduceau acuzaţii de spălare de bani.
Nadolu împarte un teren intravilan în cartierul Băneasa din Bucureşti alături de Elan Schwartzenberg, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, precum şi cu mama baronului de la CJ Vrancea, Marian Oprişan. Prietenia dintre Schwartzenberg şi cei doi baroni ai Constanţei este de notorietate. Elan a apărut şi în dosarul de mită al primarului Mazăre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările