Metoda COVID folosită de un ieşean. A convins oamenii să-i dea bani şi cardurile bancare cu tot cu PIN

Metoda COVID folosită de un ieşean. A convins oamenii să-i dea bani şi cardurile bancare cu tot cu PIN

FOTO Shutterstock

Bărbatul a primit de la una dintre victime lei şi valută precum şi două carduri bancare cu tot cu codurile PIN, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pandemia de coronavirus le-a dat noi idei hoţilor. Un bărbat din Iaşi a transformat bine-cunoscuta metodă „Accidentul" în metoda „COVID". 

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, bărbatul a reuşit să păcălească mai multe persoane să îi dea bani, după ce le-ar fi zis că rudele lor sunt infectate cu noul virus şi au nevoie urgentă de oxigen şi medicamente.

Vorbim despre cel puţin şase persoane care au fost înşelate astfel în ultima lună, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 100.000 de lei.
 
„Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 9 septembrie - 5 decembrie, s-ar fi deplasat la domiciliile a cinci femei cu vârste cuprinse între 74 şi 86 ani, din mediul rural şi urban, după ce în prealabil acestora li s-ar fi transmis prin telefon că rude apropiate (fiu, fiică, soţ) sunt grav bolnave şi au nevoie de tratament medical de urgenţă sau de aparate de ventilaţie.
 
Astfel, femeilor le-ar fi fost cerute sume mari de bani (între 5.000 şi 20.000 lei). Bărbatul s-ar fi prezentat, ulterior apelurilor, la domiciliul acestora de unde ar fi ridicat sumele de bani. Spre exemplu, de la una dintre victime, ar fi primit lei şi valută precum şi două carduri bancare cu tot cu codurile PIN", au informat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, prin intermediul unui comunicat de presă.
 
Bărbatul a fost iniţial reţinut, iar ulterior prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei, instanţa emiţând mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său. Prejudiciul a fost recuperat parţial.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările