Medicii cred că în România a apărut o nouă tulpină COVID: Am decis să recoltăm probe de la câţiva pacienţi şi să efectuăm secvenţierea

Medicii cred că în România a apărut o nouă tulpină COVID: Am decis să recoltăm probe de la câţiva pacienţi şi să efectuăm secvenţierea

Florin Rosu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. FOTO Inquam Photos

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a afirmat, sâmbătă, că este posibil ca în România să fi apărut o nouă tulpină COVID, după ce a constatat forme tot mai agresive ale bolii în ultimele săptămâni. El a declarat, pentru News.ro, că au fost recoltate probe de la câţiva pacienţi internaţi în spital pentru a fi efectuată secvenţierea şi a se stabili dacă este vorba de o nouă tulpină.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am decis în această săptămână să recoltăm probe de la câţiva pacienţi care prezintă acest tip de simptomatologie şi efectuăm secvenţierea astfel încât să vedem dacă ne confruntăm cu o nouă tulpină. Am observat o creştere a agresivităţii bolii în urmă cu două-trei săptămâni. Răspunsul îl vom afla două săptămâni", a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.
 
El consideră că ar fi vorba despre o nouă tulpină, dar a precizat că "până nu avem secvenţierea nu avem certitudinea".
 
"Tulpina ar fi una apărută la noi. Eu vă spun ce am observat noi şi de ce am ajuns să credem că poate fi o nouă tulpină. Din punctul de vedere al simptomatologiei, pacientul vine în spital cu un necesar mic de oxigen, undeva între trei şi cinci litri de oxigen pe minut, apoi observăm o degradare accentuată şi rapidă, necesarul de oxigen ajungând până la 25 de litri pe minut. În acest moment intervenţia colegilor de terapie intensivă devine necesară", a declarat medicul Florin Roşu.
 
În ultimele două-trei săptămâni, nu mai există niciun loc liber la secţiile de Terapie intensivă din spitalele ieşene.
 
Pânâ sâmbătă, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 62.773 cazuri de COVID, din care 767 au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările