Măcelarul care a ucis 21 de oameni cu toporul. Scheletele au fost descoperite sub duşumeaua unei locuinţe din Iaşi

Măcelarul care a ucis 21 de oameni cu toporul. Scheletele au fost descoperite sub duşumeaua unei locuinţe din Iaşi

Ucigaşul ar fi folosit un topor pentru a-şi ucide victimele, potrivit relatărilor din vremea respectivă

O poveste terifiantă din perioada interbelică este cea a unui măcelar de origine basarabeană despre care presa vremii scria că a ucis cel puţin 21 de persoane. Se presupune că ucigaşul ar fi curmat viaţa mai multor ieşeni ale căror cadavre nu au fost descoperite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Wikipedia l-a inclus pe Vasile Tcaciuc pe lista criminalilor români cu cele mai multe victime. Aparent un infractor mărunt din perioada interbelică, bărbatul de origine basarabeană ascundea un secret terifiant.

Curmase viaţa a zeci de persoane. Înainte de a-şi începe seria de crime, după cum chiar el a mărturisit atunci când a fost prins, asasinul şi-a confecţionat un topor special, care să nu-i alunece din mâini şi cu care a luat viaţa victimelor sale. Infractor de meserie, ironia sorţii a făcut ca în 1935, atunci când cadavrele lui Tcaciuc au fost descoperite, acesta să se fi aflat în arestul poliţtiei. Însă nu pentru crimă, ci pentru talhărie şi jaf.

Într-una dintre zilele acelui an, după ce a fost arestat, noul proprietar al imobilului în care locuise Tcaciuc era alertat de câinele său care zgâria duşumeaua casei. Omul a săpat în locul în care animalul lătra de zor descoperind sub podeaua locuinţei fostului proprietar, Vasile Tcaciuc, şase cadavre ale unor oameni care fuseseră ucişi într-un mod brutal, loviţi cu toporul „personalizat“ a lui Tcaciuc.

„Macelarul” nu a recunoscut comiterea crimelor, însă s-a dat de gol după ce a fost pus faţă în faţă cu două dintre fostele sale concubine. Mărturia sa i-a şocat şi pe poliţişti. Pe lângă cele şase victime găsite în fosta lui locuinţă, Tcaciuc mai uciseseră alte douăzeci de persoane, printre care şi un copil. 21 dintre crime au putut fi demonstrate.

Restul cadavrelor nu au putut fi găsite. În timpul reconstituirii uneia dintre crime, Tcaciuc a încercat să fugă şi a fost împuşcat mortal cu un pistol.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările