Jandarm pus la punct de un şofer în urma unui scandal pe un loc de parcare. Cum era să-şi piardă locul de muncă militarul

Jandarm pus la punct de un şofer în urma unui scandal pe un
loc de parcare. Cum era să-şi piardă locul de muncă militarul

Jandarmul putea chiar să îşi piardă locul de muncă pentru modul în care i s-a adresat bărbatului FOTO Arhivă

Judecătorii militari din Iaşi au analizat dosarul unui jandarm care a fost deferit justiţiei pentru că a ameninţat un şofer că îi va tăia cauciucurile la maşină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Militar Iaşi a aplicat un avertisment jandarmului sucevean Petru Chiş, care a fost găsit vinovat de infracţiunea de purtare abuzivă. Militarul a fost inculpat pentru un dialog nepotrivit pe care l-a avut în data de 22 noiembrie cu un cetăţean.

În acea zi, un bărbat şi prietena sa au mers la sediul ANAF din Câmpulung şi au parcat maşina în faţa instituţiei. Acolo nu există semne care să interzică accesul auto sau parcarea maşinilor. 

„Constatând că cei doi şi-au lăsat maşina acolo, inculpatul i-a spus lui S.A. că s-ar putea să o găsească pe jantă dacă o mai parchează acolo, ameninţându-l, practic, cu spargerea roţilor. Persoana vătămată i-a spus că îl va reclama, întrucât dacă îl ameninţă el pe jandarm fapta constituie infracţiune, dar nici jandarmul nu are dreptul să îl ameninţe. Discuţia între părţi s-a purtat în prezenţa martorei I.A.şi a unui angajat A.N.A.F. care tocmai venise la serviciu”, au precizat judecătorii, în motivare.

În aceeaşi zi, bărbatul ameninţat a mers la Poliţie şi a formulat plângere. Dosarul a ajuns la Parchetul Militar, care l-a trimis în judecată pe Chiş. Acesta a recunoscut fapta şi şi-a cerut şi scuze în faţa celui pe care l-a ameninţat.

Dacă ar fi fost condamnat, jandarmul şi-ar fi pierdur locul de muncă, potrivit legilor de funcţionare ale instituţiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: